Hispaania peaminister läheb täna Barcelonasse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad tõid Barcelonas välja plakati, millel kujutati peaminister Rajoyd koletisena.
Meeleavaldajad tõid Barcelonas välja plakati, millel kujutati peaminister Rajoyd koletisena. Foto: GABRIEL BOUYS/AFP/SCANPIX

Hispaania peaminister Mariano Rajoy teeb täna esimese visiidi Madridi otsevõimule allutatud Katalooniasse, kus sajad tuhanded inimesed nõudsid eilsetel meeleavaldustel iseseisvusmeelsete eksjuhtide vabastamist.

Mariano Rajoy saabub Kataloonia pealinna täna hommikul, et toetada oma Rahvuspartei kampaaniat detsembriks välja kuulutatud valimiste eel.

Visiit leiab aset kaks nädalat pärast seda, kui Kataloonia parlament võttis vastu iseseisvusdeklaratsiooni, millele keskvõim vastas regionaalpresidendi Carles Puigdemonti ja tema valitsuse tagandamisega, saatis parlamendi laiali ja määras 21. detsembriks valimised.

Eile nõudis umbes 750 000 Kataloonia iseseisvuse toetajat Barcelonas kaheksa endise valitsusliikme ja kahe aktivisti viivitamatut eeluurimisvangistusest vabastamist.

Reedel vabanes Madridi vanglast regionaalparlamendi tagandatud spiiker Carme Forcadell, olles tasunud 150 000 euro suuruse kautsjoni.

Madridi kohus andis eelmisel nädalal käsu võtta kaheksa Kataloonia tagandatud valitsuse liiget vahi alla. Neid süüdistatakse mässule õhutamises, mässus ja riigi raha kuritarvitamises. Puigdemont on koos veel nelja endise ministriga Belgias, kus nad astuvad järgmisel reedel kohtu ette. Kohus vaeb Puigdemonti ja ministrite Hispaaniale väljaandmist vastavalt Madridi taotlusele.

Rajoyl ei ole Barcelonas kavas avalikku esinemist, ta võtab osa oma erakonna kandidaadi tutvustamisest ühes hotellis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles