Maroko jalgpallikoondise võit vallandas Brüsselis rahutused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia märulipolitseinikud Brüsselis.
Belgia märulipolitseinikud Brüsselis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Brüsseli kesklinnas eile õhtul puhkenud jalgpallirahutustes, milleks andis tõuke Maroko kvalifitseerumine 2018. aasta maailmameistrivõistlustele, sai viga 22 politseinikku, ütles politsei täna uudisteagentuurile Belga.

Märulipolitsei saadeti pärast lõpuvilet ohjeldama umbes 300-pealist rahvahulka. Rahutuste käigus süüdati vähemalt üks auto, rüüstati poode ja lõhuti tänavamööblit. Politsei kasutas kive pilduvate inimeste laialiajamiseks ka veekahurit.

«Vastuvõetamatu agressioon Brüsseli kesklinnas - kooselu tähendab austust, ka politsei vastu, kelle ülesandeks on kaitsta meie ohutust päeval ja ööl,» ütles Belgia siseminister Jan Jambon Twitteris.

Sündumuspaigal viibinud AFP reporteri sõnul oli olukord kaks tundi pärast matši lõppu, Eesti aja järgi kell 22.30 taas rahulik. Maroko edasipääsu tagas kohtumine Elevandiluurannikuga, mis võideti tulemusega 2-0. Maroko pääseb MM-i lõppturniirile esmakordselt pärast 1998. aastat. Brüsselis elab suur maroko kogukond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles