Galerii: tänavuseks aasta isaks valiti kuue lapse isa Meelis Sibrits (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti naisliit andis tänavu 20 korda välja aasta isa tiitli ja selle sai Ida-Virumaal Aa külas elav Meelis Sibrits, kelle peres on kuus last.

«Kui 1988. aastal esimese isadepäeva kontserdi tegime, siis hakkas selle päeva tähistamine Eestis juurduma,» rääkis Siiri Oviir Postimehele. Toona tähistati  Nõukogude armee aastapäeva ja oli selge, et sellest tähtpäevast saab ajalugu. «Siis polekski isade jaoks midagi olnud, aga ei saa olla ema ilma isata,» kinnitas Oviir.

Oviiri sõnul sobivad aasta isa kandidaadiks kõik tublid mehed, kes on pühendunud oma perele ja lastest tublid inimesed kasvatanud, kes on oma töökohal tunnustatud ja hinnatud ning kes on ka kogukonnas tegevad. «Sellised on kõik senised aasta isad ka olnud,» kinnitas ta.

Tänavu esitati aasta isa kandidaadiks ka kärgpere isa. «Kui lapsi kasvatatakse koos, siis ei ole kärgperes midagi halba, sest lastel on ju isa,» selgitas Oviir. Ta lisas, et loodetavasti seatakse kärgpere isasid ka järgmisel aastal aasta isa kandidaadina üles.

Viimasel ajal levib Eesti lasteaedades komme tähistada isadepäeva  asemel hoopis perepäeva, sest paljud lapsed ei ela oma isaga koos. Oviir seda õigeks ei pea. «Ega see, et isa elab eraldi, ei tähenda, et lapsel isa ei ole. Me ei tähista ju seda päeva nii, et isa istub hommikul köögilaua taga tabureti peal,» sõnas ta.

Aasta isa tiitli andis üle president Kersti Kaljulaid, konsertaktusel esinesid Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumi õpilased, Tallinna Tehnikaülikooli akadeemiline naiskoor.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles