Relvaäri süüasi võib liikuda tagasi prokuratuuri (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relv.
Relv. Foto: SCANPIX

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas juba tänavu mais alanud protsess relvadega äritsenud meeste üle võib peagi jõuda tagasi prokuratuuri.

Kui algselt oli süüasi saadetud kohtusse üldmenetluses, siis peagi selgus, et asi võib siiski laheneda kokkuleppemenetluses. Lõppeval nädalal toimuski kohtus kohtuistung kokkuleppemenetluse korras, kuid siis loobusid kaks süüdistatavat kolmest kokkuleppest.

«Kohus otsustab 28. novembril, kas eraldada ühe süüaluse episoodid eraldi menetlusse või tagastada kogu süüasi prokuratuurile,» ütles Viru maakohtu pressiesindaja BNS-ile.

Kriminaalasja raames kogutud materjalidest nähtub, et kuriteod pandi toime 2015.–2016. aastani – veebist telliti posti teel laskekõlbmatuks muudetud relvi, et need seejärel Eestis ebaseaduslikult taas laskekõlbulikuks muuta ja turustada.

Kohtueelse menetluse ajal kaitsepolitsei leidis läbiotsimistel ning võttis ära hulgaliselt relvi, nende osi ja laskemoona.

Lisaks eeltoodule süüdistab prokuratuur mehi veel järgmistes kuritegudes: 28-aastast Raivo Olevit kanepi ebaseadusliku käitlemisega seotud kuritegudes, 28-aastast Rauno Udekülli ja 40-aastast Martin Tanningut Eesti kaitseväelt treipingi varastamises, Udekülli Eesti kaitseväelt erinevate relvaosade varastamises ning Tanningut lõhkeaine ning lõhkeseadeldise oluliste osade ning lõhkematerjali ebaseaduslikus käitlemises.

Kaitsepolitsei pidas mehed kahtlustatavana kinni eelmise aasta juunis ning prokuratuuri taotlusel viibivad nad alates 9. juunist 2016 kohtu loal vahi all.

Kriminaalasja uuris kaitsepolitseiamet. Riigiprokuratuur saatis kriminaalasja kohtusse üldmenetluse korras. Riiklikku süüdistust esindab kohtus riigiprokurör Laura Vaik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles