Fotod ja videod: Radissoni hotelli katuseserval istunud noormees tuli ise alla

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna südalinnas asuva hotelli Radisson Blu Sky Hotel katusel istus ligi tund aega noormees. 

Pealtnägijate sõnul teatas häirekeskusele juhtunust hotelli administraator kella 12.30 paiku. 

Kella 13.10 paiku oli hotelli ees kaks päästeautot ja kiirabibrigaad, ala oli piiratud ohutuslintidega. Politsei tegi kõik, et meest aidata. Kell 13.30 lahkus noormees katuse äärelt ning ärev olukord lõppes.

24. korrusel asuva Lounge24 töötajate sõnul ei pannud nad tähele hetke, kui noormees üle klaaspiirde ronis. Kohe ei osatud ka midagi kahtlustada, sest restorani terrassil käiakse tihti pildistamas ning linnavaadet nautimas.

Kui noormeest lõpuks hoone äärel istumas märgati, anti kohe sellest häirekeskusele teada. Läbirääkijate saabudes sulgesid baaritöötajad vahepealsed restoraniuksed, et eksperdid saaksid rahus oma tööd teha. «Parim, mida me teha saime, oli neid seal mitte segada. Täname taevaisa, et seekord kõik hästi lõppes,» rõõmustas hotelli töötaja.

Politsei operatiivjuht Valdo Põder selgitas pärast noormehe allatoomist ajakirjanikele, et esimene soov oli mehega kontakti astuda ning temaga vestlema hakata. Samas tunnistas Põder, et kontakti ei suudetud luua enne, kui nooruk otsustas oma teost loobuda ning end politseile üle anda. «Piirasime hotelli all territooriumi, et kellelegi seal ohtlik ei oleks. Päästjad püüdsid alla panna patja, et kui noormees ka kukub, siis oleks võimalik teda säästa,» rääkis Põder.

Operatiivjuhi sõnul pole hetkel võimalik motiivide kohta midagi täpsemalt öelda. «Me ei mõtle praegusel hetkel absoluutselt mingile karistusele. Hetkel on ta arstide hoole all ja me püüame selgitada, et mis oli tema ajend ja kuidas me teda aidata saame,» ütles Põder juhtunut kommenteerides.

Paar tundi pärast olukorra lahendamist öeldi Põhja prefektuurist, et alaealise noormehega tegelevad edasi kohalik omavalitsus ja lastekaitsespetsialistid koostöös noorsoopolitseiga. 

Radissoni katuselt alla tulnud noormees.
Radissoni katuselt alla tulnud noormees. Foto: Pm
Copy
Tagasi üles