Suur riigiamet sihib väheste parkimiskohtadega maavalitsuse maja (2)

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui sotsiaalkindlustusamet otsustab kolida Tartu maavalitsuse hoonesse, siis tuleb selles riigiasutuses käivatel inimestel parkimiskohta otsida tikutulega: hoone tagant pääseb kümmekonda autot mahutavasse maa-alusesse parklasse ja õues on veel mõned parkimiskohad, mis enamasti on täis.
Kui sotsiaalkindlustusamet otsustab kolida Tartu maavalitsuse hoonesse, siis tuleb selles riigiasutuses käivatel inimestel parkimiskohta otsida tikutulega: hoone tagant pääseb kümmekonda autot mahutavasse maa-alusesse parklasse ja õues on veel mõned parkimiskohad, mis enamasti on täis. Foto: Sille Annuk

Uuel aastal töö lõpetava Tartu maavalitsuse Riia 15 maja vastu tunneb huvi sotsiaalkindlustusamet, mis praegu tegutseb ülikoolilinna eri otstes. Sotsiaalkindlustusameti teatel töötab neil Tartus praegu 14 inimest Tähe 106 majas ja 82 inimest on ametis Põllu 1a majas. 

Peagi ametist lahkuva Tartu maavanema Reno Laidre teada sooviks sotsiaalkindlustusamet maavalitsuse majja kolida 1. jaanuarist 2019. «Selleks peab aga hoone omanik Riigi Kinnisvara AS hoones kõigepealt põhjaliku remondi tegema,» lisas ta.

Töö asjus pea aasta maavalitsuse majas käinud Kambja abivallavanema Ivar Tedrema hinnangul pole sotsiaalkindlustusameti kolimine Riia 15 majja hea mõte. 

«Selles asutuses on vaja käia paljudel, aga parkimiskohti maavalitsuse maja lähedal peaaegu pole,» selgitas ta. «Sellist asutust kesklinna kolides tuleks arvestada, et seal käivad peamiselt eakamad inimesed, kes eelistavad näost näkku suhtlemist, sest neil pole meie e-riigiga kuigi lähedased suhted.» 

Plussid ja miinused

Ka Reno Laidre sõnul on parkimisvõimalused Riia 15 maja juures nadid. «Garaažis ja varju all saab parkida tosin autot, mõned kohad on ka õues,» rääkis ta. «Oleme sotsiaalkindlustusametit sellest teavitanud. Kesklinnal on oma plussid ja miinused. Seal on teenus inimestele kättesaadavam ning ka töötajatel on ametis käia parem, nad saavad kasutada ühistransporti või jalgratast. Kuid parkimine on probleem: kohti on vähe, veidi eemal tuleb parkimise eest maksta.»

Tema hinnangul aga ei käi sotsiaalkindlustusametis sadu kliente. «Inimene ei pea sinna ise kohale minema, ta saab palju asju korda ajada elektrooniliselt,» märkis maavanem. 

Sotsiaalkindlustusametist ei tulnud vastust Tartu Postimehe küsimusele, kas amet peab oma plaane tehes silmas Riia 15 maja juures valitsevat parkimiskohtade nappust. 

«Meie soov on tulevikus kõik inimesed Tartus kolida ühte hoonesse ja ühe võimalusena oleme tõesti kaalunud Tartu maavalitsuse hoonet. Kuid ühtegi konkreetset otsust tehtud pole,» teatas sotsiaalkindlustusameti haldusjuht Roland Türner.

Maavanema teada sooviks sotsiaalkindlustusamet maavalitsuse majja kolida 1. jaanuarist 2019.

Ka Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) turundusjuht Mariaana Sõnajalg kinnitas, et Riia 15 hoonest kui sotsiaalkindlustus­­ameti tulevasest asukohast on juttu olnud. Ent temagi rõhutas, et kindlatest plaanidest ja ajakavast on veel vara rääkida.

Reno Laidre sõnul oleks riigiasutuse kolimine riigile kuuluvasse majja küll riigimehelik otsus, kuid lisaks parkimismurele lisanduks tema hinnangul seejuures veel teisigi olulisi küsimusi. «Nimelt töötavad praegu maavalitsuse majas teised asutused,» selgitas ta. 

Kõik ei mahu ära

Hoones on tervise arengu instituudi ja Tartumaa omavalitsuste liidu ning rahandusministeeriumi kahe ametniku tööruumid. Uuest aastast hakkavad Riia 15 majas tööle rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna Tartumaa talituse kuus töötajat ning ka Tartumaa ühistranspordikeskuse kaks töötajat. 

«Sotsiaalkindlustusametist tuleks maavalitsuse majja tööle ligi sada inimest, nad soovisid saada nelja korrust,» märkis maavanem. «Aga neist üle jäävale viiendale korrusele kõik eelnimetatud asutused ära ei mahu.»

Laidre toonitas, et kõik on veel lahtine. «Ainus kindel asi on see, et järgmise seitsme kuuga maavalitsuse majas midagi ei muutu, suveni on seal rahulik,» lisas ta. «See on hea, sest uued asutused saavad alustada ühes kohas.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles