Vastukaja: naabervalla ründamine oli kohatu ja eksitav

, valimisliit Luunja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luunja vald
Luunja vald Foto: Internet

Tartu vallavolikogu liige Margus Pärsik võrdles hiljuti Tartu Postimehes Tartu valda ja Luunja valda järgmiselt: «Viimase 25 aastaga on vald astunud kümme sammu edasi võrreldes teistega. Kui Luunja vallas on iga ühe või kahe aasta tagant vallavanemale umbusaldusavaldus esitatud, kõik seisab, kõik sureb, siis meie vald on väga heal järjel. Tänu Soobile ehitati Vana-Narva maantee, tänu Aivar Soobi taganttõukamisele ehitati Eesti Rahva Muuseum Raadile.»

Valimisliidu Luunja liikmete hinnangul oli tegu kohatu ja eksitava väljaütlemisega. Seepärast peame vajalikuks välja tuua mõned faktid, mis kinnitavad teistsugust tegelikkust. 

Luunja vallas ei ole iga ühe või kahe aasta tagant vallavanemale umbusaldust avaldatud. Seda on 25 aasta jooksul juhtunud ainult ühel korral, aastal 2008. See on fakt, mida saab igaüks soovi korral kontrollida.

On väga kummaline ja kahetsusväärne, et Tartu valla probleemide taustal sattus eksitava rünnaku objektiks naaberomavalitsus, justkui oleks Luunja vallas asjad väga halvasti. Juba ainuüksi valitsuse tänavusuvine otsus jätta Luunja vald haldusreformi käigus Tartu linnaga sundliitmata kinnitab, et tegelikult pole tegu piirkonnaga, mille puhul oleks kohane rääkida väljasuremisest ja puudulikust arengust.

Luunja vald suudab meie hinnangul pakkuda oma elanikele igati kvaliteetset elukeskkonda ja heal tasemel avalikke teenuseid. Kohalike teenuste hinnad, sealhulgas alushariduse, lastehoiu ning huvitegevuse tasud, on meie vallas soodsaimad omataoliste seas. Ka pakutakse mitmekülgseid võimalusi vaba aja veetmiseks nii lastele kui täiskasvanutele ning valdav osa neist on kasutajatele tasuta.

Luunja vald on üks kiirema elanike arvu kasvuga omavalitsusi. Mitmed suured ettevõtted on leidnud koha meie vallas.

Rääkides viimaste aastate avalikest investeeringutest tuleb kindlasti nimetada Lohkva lasteaia juurdeehitist, Luunja lasteaia renoveerimist ja uusi kergliiklusteid. Samuti jätkub Luunja sadama arendus ja lõpule on jõudmas Luunja kultuuri- ja vaba­­ajakeskuse mahukate renoveerimistööde esimene etapp.

Järgmiseks on kavas linnaäärsesse piirkonda ehitada uus lasteaed ja kogukonnakeskus, ajakohastada keskkooli ruumid, renoveerida Luunja roosiaed ja korrastada olemasolevaid sõiduteid.

Kõik huvilised on lahkesti oodatud Luunja valla ja selle väärtustega tutvuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles