Lukašenka seostas Minski terroriakti töökohal lobisemisega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka
Valgevene president Aleksandr Lukašenka Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka andis seoses 11. aprilli terrorirünnakuga korralduse tugevdada ettevõtetes töödistsipliin ja soovitas inimestel avaldada arvamust mitte tööpostil, vaid oma kodus. 

«Tööaeg peab olema pühendatud töötamisele, mitte mingisugust vadistamist ega muud seesugust,» ütles ta Interfax-Zapadi vahendusel.

Riigipea sõnul tuleb riiklike sfäärides kasutada võitluses ebamajanduslikkuse ja korratusega Andropovi-aegset nõukogude kogumust. «Kas see meeldib või mitte, kuid just nii peame me kõik tööle panema,» rääkis ta.

Terrorirünnaku arvatav läbiviija töötas tehases. Lukašenka sõnul näitavad esialgsed uurimisandmed, et juhtunus pole süüdi mitte ainult korrakaitsetöötajad ja militsionäärid.
«Haridusasutustes ja ettevõtetes on korralagedust rohkem kui vaja,» selgitas ta.

Riigipea sõnul oli tehases, kus oletatav terrorist töötas, rohkelt ebaperemehelikkust, protektsionismi, ükskõiksust, juhtkonna irdumist inimestest.

Terroriaktis süüdistatav mees võis töökohalt lihtsalt lahkuda, koguda kokku kuulikesi, rattaid, armatuuri ja katsetada lõhkeseadeldisi metsades, rääkis Lukašenka.

Presidendi sõnul ei pea ametnikud inimeste suud sulgema. Lukašenka ütles välja koha, kus inimesed võivad oma arvamust avaldada. «Tööajal töötavad inimesed omavad kindlas kohas, kodus, just nagu tõeliselt demokraatlikus riigiski, õigust öelda välja oma arvamus ja mitte kellegi pole õigust teda takistada,» rääkis Valgevene riigipea.

Terroriakt Minskis Oktjabrskaja metroojaamas leidis aset 11. aprillil. Hukkus 14 inimest, vigastata sai ligi 200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles