Tulumaksutagastuse maksimum väheneb

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus kiitis heaks riigi eelarvestrateegia osana tulumaksuseaduse muutmise eelnõu, mille kohaselt piiratakse füüsilise isiku tulust lubatud mahaarvamiste kogusummat 3196 eurolt 1920 eurole.

Muudatus puudutab eluasemelaenu intresside, koolituskulude ning kingituste ja annetuste mahaarvamise õigust. Valitsuse teatel tähendab rahvale väiksema summa tagastamine tulemusliku maksusüsteemi tugevnemist ning järgib põhimõtet, et sotsiaalvajadusi rahastatakse kogutud maksudest, mitte maksude kogumatajätmisest.

Muudatus puudutab kulusid, mis inimesel tekivad alates 2012. aastast ning ei kohaldu 2011. aastale ja varasematele kuludele.

Ühtlasi langetatakse tulumaksu alates 2015. aastast ühe protsendipunkti võrra 20-protsendile.

Eelnõu välistab 2012. aastast töö- ja teenistussuhetes tööalase tasemekoolituse käsitlemise erisoodustusena. See vähendab maksukoormust, sealjuures langetades ennekõike tööjõu makse kõrge tootlikkusega töökohtade tekkeks.

Eelnõu loodetakse jõustada 2012. aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles