Miks võiksid friikartulite asemel tellida hoopis teise burgeri McDonald’sis?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks kanaburgerit.
Kaks kanaburgerit. Foto: SCANPIX

Järgmine kord, kui plaanid McDonald’sis eine võtta, siis võiksid mõelda friikartulite asemel hoopis teise hamburgeri kasuks.

Kui enamik toitumisnõuandjaid soovitavad rämpstoitu üldse iga hinna eest vältida, siis registreeritud toidunõustaja Emily Fieldi sõnul võib vahel mõnda kiirtoidurestorani külastada ning jagab nipi, kuidas seda väiksema süütundega teha, vahendab news.com.au.

 Nimelt soovitab naine McDonald’sis eine asemel võtta hoopis kaks hamburgerit ja jätta friikartulid võtmata. Nimelt sisaldavad burgerid Fieldi sõnul rohkem proteiini ja seega hoiavad ka täiskõhutunnet pikemalt.

Friikartulid on aga suhteliselt toitainetevaesed ja sisaldavad väga palju rasvu. Feildi sõnul ei täida friikartulid ka väga kõhtu ning tekitavad üsna kiiresti uuesti tühja kõhu tunde.

Tema teooriaga nõustub ka teine toidunõustaja Helen Bond. «Jah, proteiini osas on tõesti õigus – kõht püsib kauem täis,» sõnas Bond. «Kuid samas me ei tohiks süüa liiga palju töödeldud liha ja burgerid sisaldavad töödeldud liha. Töödeldud liha söömist on seostatud vähi tekkimisega.»

«Friikartulid lõigatakse väga õhukeseks ja nad imevad endasse väga palju rasva ning nad ei täida kõhtu. Aga ma siiski ei soovitaks kahe burgeri söömist,» märgib ta.

Bondi sõnul on burgerites olevate kalorite ja küllastunud rasvhapete sisaldus väga suur ning kahe burgeri söömine katab ära pea pool soovitatavast päevasest kalorikogusest.

«Näiteks Big Mac, mis sisaldab 540 kilokalorit ja 10 grammi küllastunud rasvhappeid. Kui sa sööd ära kaks burgerit, siis oled sa endale sisse ajanud 1080 kalorit ja 20 grammi küllastunud rasvhappeid,» ütles ta ja lisas, et see on rohkem kui pool keskmise naise päevasest soovituslikust kalorikogusest ja kaks viiendikku meeste päevasest soovituslikust kogusest.

Bond soovitab süüa vaid ühe burgeri ning friikartulit asemel võtta kõrvale hoopis salatit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles