Leke valgustab WikiLeaksi rolli

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump jr mullu novembris New Yorgis Trump Toweris pärast kohtumist oma presidendist isaga.
Donald Trump jr mullu novembris New Yorgis Trump Toweris pärast kohtumist oma presidendist isaga. Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP/Scanpix

Organisatsioon WikiLeaks, mis Ühendriikide julgeolekuagentuuride kinnitusel avaldas USA presidendivalimistesse sekkunud Venemaa häkkerite varastatud infot, soovis teha koostööd Donald Trumpi nõunikust vanima poja Donald Trump jr-iga, kirjutas väljaanne Atlantic enda valdusse saanud kirjavahetusele viidates.

Atlantic ei avaldanud, kuidas kirjavahetus nende kätte sattus, kuid Trump noorema sõnul on valikuliselt lekitatud materjale, mille tema advokaadid on Kongressi uurijatele esitanud. Viimased soovivad selgusele jõuda tema ja teiste Trumpi kampaaniameeskonna liikmete väidetavates sidemetes Venemaaga.

«Kui irooniline!» kirjutas Trump noorem Twitteris üleeile Atlanticus avaldatud artikli kohta, pidades lekitajaks Kongressi uurimiskomiteed. Ühtlasi avaldas Trump noorem katkendid Twitteris toimunud privaatsest kirjavahetusest WikiLeaksiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles