Zimbabwe valitsuspartei süüdistas karmilt armeejuhti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid Harare lähedal.
Sõdurid Harare lähedal. Foto: PHILIMON BULAWAYO/REUTERS

Zimbabwe presidendi Robert Mugabe partei ZANU-PF süüdistas teisipäeval armeejuhti Constantino Chiwengat "riigireeturlikus tegutsemises".

Kindral oli esmaspäeval nõudnud lõppu võimuparteis toimuvale puhastusele ja hoiatas, et sõjavägi võib olukorda sekkuda. Zimbabwe pealinna Harare lähedal nähti teisipäeval liikumas mitmeid tanke.

Erakonna süüdistuse kohaselt oli Chiwenga väljaütlemiste eesmärgiks teadlik riigi stabiilsuse kõigutamine.

"Chiwenga avalduse eesmärgiks on selgelt rahu ja stabiilsuse kõigutamine ning see viitab tema poolt riigireeturlikule tegevusele, sest on mõeldud ülestõusu õhutamiseks," märgiti erakonna teadaandes.

"Praegune puhastus, milles võetakse selgelt sihtmärgile erakonna liikmeid, kellel on vabastus(sõja) taust, peab peatuma," ütles kindral Chiwenga esmaspäevasel pressikonverentsil, kus osales umbes 90 kõrget ohvitseri.

"Peame meenutama praeguse reeturliku vigurdamise taga olijatele, et kui asi puudutab meie revolutsiooni kaitsmist, siis ei kõhkle sõjavägi vahele astuda," hoiatas Chiwenga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles