Mehhiko võimud üritavad ohjeldada koole ähvardavaid narkojõuke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell

Mehhiko lõunaosas asuva Guerrero osariigi võimud astusid samme julgeolekujõudude suurendamiseks regioonis, kui Chilapa linnas ja selle ümbruses suleti umbes sada kooli pärast narkojõukudelt saadud ähvardusi, edastas teisipäeval kohalik meedia.

Chilapa ümbruses käib vilgas uimastitootmine ja narkojõukude omavahelised arveteõiendamised on tavalised. Viimastel nädalatel on olukord muutunud nii hulluks, et piirkonnas on peatatud bussiliiklus ja suletud koolid pärast seda, kui õpetajad ja lapsevanemad teatasid ähvardustest ning väljapressimiskatsetest.

Osariigivõimud lubasid teisipäeval, et koolid taasavatakse pärast politsei ja sõjaväe kohaloleku märkimisväärset suurendamist ning ulatuslikke julgeolekuoperatsioone Chilapa ümbruses.

Samas osariigis asuvas kuurortlinnas Acapulcos tapeti pühapäeval kaheksa inimest ja leiti veel viie ohvri surnukehad. Guerrero osariigis on alates jaanuarist sooritatud 1726 mõrva.

Mehhiko kõige vaesemate hulka kuuluvas osariigis tapeti möödunud aastal paari nädala jooksul kolm linnapead. Riigis pöördus mõrvade arv 2015. aastal taas tõusule pärast kolm aastat kestnud langust. Mehhikos 2006. aastal alustatud uimastivastase sõja jooksul on surma saanud või teadmata kadunuks jäänud rohkem kui 200 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles