Keila haigla skandaalne juht jätkab Hiiul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla.
Keila haigla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile otsustas Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatus pikendada Keila järelravi- ja hoolduskliiniku üle järelevalvet tegeva sisejuurdluskomisjoni tööd, ajakirjanduses ebapädevas ja julmas käitumises süüdistatud kliiniku juht Andres Peri jätkab Hiiul sama kliiniku juhtimist.

Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERH) moodustati aprilli alguses komisjon, mille eesmärk on saada vastused mitmele meedias kajastatud küsimusele.

«Kas 6. aprilli ETV saates «Pealtnägija» kajastatud Valve Roosalu ravimisel on tehtud ravivigu (eksitud tõenduspõhise meditsiini meetodite rakendamisel) või õendusabi vigu; kas antud juhtumil on tegemist hoolimatu suhtumisega patsienti; kas personal on eksinud käitumise osas?» loetles PERHi kommunikatsioonijuht Inga Lill.

«Kuna viimase kuu jooksul on laekunud täiendavat infot Keila haiglas toimunu kohta, siis paluti komisjonil kontrollida ja arvestada ka seda oma töös ja järelduste tegemisel. Seoses sellega pikendati sisejuurdlust läbi viiva komisjoni tööd 19. maini,» lisas Lill.

90 patsienti koliti

Kliiniku juhataja kt Andres Peri või mõne teise töötaja jätkamise suhtes ei langetata otsust enne, kui komisjon on oma töö teinud.

Vahepeal, kuu aega tagasi on 90 järelravipatsienti kolitud Keila haiglakorpusest Tallinnasse Hiiule endisesse onkoloogiakliinikusse. Nendega koos tulid ka järelravitöötajad ja juhataja Peri. 65 hooldusravipatsienti aga on endiselt Keilas koos hooldusõdede ja hooldajatega.

PERHi kommunikatsioonijuhi sõnul on nii Hiiu kui ka Keila kliinik teravdatud tähelepanu all. «Tahaks väga loota,» vastas Lill küsimusele, kas patsiendid ja nende lähedased võivad praegu kindlad olla, et patsientide eest mõlemal pool väärikalt hoolitsetakse.

Keila haigla, täpsemalt järel- ja hooldusravikliinikut aastaid saatnud halva maine tõttu on kannatanud ka sealsamas haiglakorpuses juba 15 aastat tegutsenud Keila taastusravikeskus. Aastas käib selles Eesti suuruselt teises keskuses ravil tuhatkond enamasti insuldihaiget patsienti.

«Pärast telesaateid on mitmed patsiendid loobunud ka meie juurde ravile tulemast,» ütles taastusravikeskuse juhatuse liige Dag Nurm. «Üleeile (neljapäeval – toim) jäi kaheksast patsiendist viis tulemata. Inimeste jaoks on Keila haigla üks ja sama, kuigi meil pole PERHi ja tema kliinikuga Keilas vähimatki pistmist – oleme samas majas vaid rentnikud.»

Rahvasuus Keila tapamaja

Eile taastusravikeskusse massaaži saama läinud Laine Vellmann on ühe nädalavahetuse ka PERHi kliinikus veetnud. «Personal on juba selliseks jäänud, et... Teate, need on need viimased. Head ei oska küll midagi öelda,» lausus ta.

«Klistiiri tehti niimoodi, et istusid kraanikausi peal. Raviti mul mingisugust kõhulahtisust, mida polnud olemaski,» meenutas Vellmann. Hiljem selgus Merimetsa haiglas, et tegu oli hoopis sooleummistusega, mille ravimata jätmisel oleks võinud tekkida mädanik.

Naise abikaasa Endel Vellmann lisas, et rahvasuus kutsutakse PERHi kliinikut Keila tapamajaks.

Nurme sõnul on kliiniku personal olnud Keilas aastaid ebamäärases olukorras. «Nad on PERHi perifeeria ja sellises olukorras on töötajatel väga raske hoida alles motivatsiooni oma tööd hästi teha,» kaitses ta pisut teise asutuse töötajaid. Nurm oli kindel, et seal on siiski ka häid töötajaid, kes kliiniku halva maine ja halbade töötajate tegude pärast kannatavad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles