Tallinn tahab rajada sportlaste mälestuskujude platsi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Kristjan Palusalust.
Foto Kristjan Palusalust. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnakujunduskomisjon ning kesklinna valitsus tahavad Kalevi spordihalli ette rajada sportlaste mälestuskujude platsi, kuid sellega peab nõus olema ka halli omanik spordiselts Kalev.

Tallinna linnakujunduskomisjon kiitis eelmisel nädalal heaks maadlusveteranide idee püstitada Kristjan Palusalu skulptuur Kalevi spordihalli ette ning otsustas samas teha ettepaneku, et Kalevi spordihall kaaluks ka teistele Eesti sportlastele pühendatud mälestusmärkide paigaldamist spordihalli esisele platsile või haljasalale.

Aadressil Juhkentali tänav 12 asuv spordihall kuulub spordiselts Kalevile ning ka halli ja Juhkentali tänava vahel olev plats ning haljasala osa spordihalli kinnistust.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa juhitud komisjon leidis, et spordihalli esine plats on oma sisu ja kujunduslike võimaluste poolest sobilik sportlaste mälestuse eksponeerimiseks.

Ideega on päri ka Kesklinna valitsus, mis tegi omakorda ettepaneku, et spordihalli esisele alale võiks luua sportlaste mälestuskujude allee või platsi.

Spordiselts Kalevi peasekretär Rein-Vello Ojavere ütles, et idee sportlaste mälestuskujude platsist on hea ja Kalev pole sellele vastu.

«Ainuke asi, et kas see koht kannatab nii head ideed välja, sest ruumi on seal võib olla natuke vähe,» lausus ta. «Väärikaid sportlasi, kelle mälestust jäädvustada on aga palju.»

Samas märkis Ojavere, et kui spetsialistid pakuvad hea lahenduse ja leiavad, et see idee on sinna sobiv, siis Kalev aitab sellele igati kaasa.

Eesti maadlusveteranide ühendus tahab Palusalu skulptuuri paigaldada Kalevi spordihalli ette tuleva aasta 10. märtsiks, mil on kahekordse olümpiavõitja sünnipäev.

Palusalu võitis 1936. aastal Berliini olümpiamängudel kaks kuldmedalit, jäädes raskekaalu kategoorias võitmatuks nii kreeka-rooma maadluses kui ka vabamaadluses.

Seejuures on Palusalu tänini maailmas ainus, kes samadel olümpiamängudel võitnud nii kreeka-rooma kui ka vabamaadluse raskekaalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles