Graafik: Vaata, millised Eesti ettevõtted on saanud läbi aegade suuremaid kasumeid ja kahjumeid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Viimase kümne aasta suurimaid kasumeid on teeninud eranditult Swedbank ja riigile kuuluv Eesti Energia, suurimate kahjumisaajate nimekiri on märkimisväärselt mitmekesisem.

Alates 2007. aastast on üle 100 miljoni euro suurust kasumit saanud vaid Swedbank (kaheksal korral) ning Eesti Energia (kuuel korral). Swedbank Eesti eelkäija, Hansapank Grupp, on teeninud enam kui 100 miljoni suurust kasumit ka varem, aastatel 2001 kuni 2006).

Viimase kümne aasta, aga ka ilmselt Eesti ettevõtlusajaloo suurima kasumi, 443 miljonit eurot, teenis Swedbank 2011. aastal. Enam kui 200 miljoni euro suuruseid kasumeid on teeninud vaid Swedbank ja Hansapank Grupp.

Eesti Energia suurim kasum tuli eelmisel aastal (171 miljonit eurot), suuruselt teise kahjumi sai energeetikakontsern 2007. aastal (168 miljonit eurot).

Kümne aasta suurima kahjumi sai suuruselt teine pank SEB 2009. aastal (88,3 miljonit eurot), millele järgneb Eesti Energia tütarettevõtte, Enefit Energiatootmine 2015. aastal saadud 81 miljoni euro suurune kahjum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles