Tõeliste svingerite tõelised peod

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubis võib maski ette panna ja nende täringutega mängida.
Klubis võib maski ette panna ja nende täringutega mängida. Foto: Konstantin Sednev

Kinodes üllatavalt menukaks osutunud komöödia «Svingerid» näitab, kui suurt huvi rahvas seksuaalelu temaatika vastu tegelikult tunneb. Siiski ei tea paljud filmihuvilised, et juba poolteist aastat korraldatakse Tallinnas igal laupäeval svingerite pidusid, ja mõistagi mitte kinolinal, vaid päriselt.

Lenin olla kunagi öelnud, et kõigist kunstidest on meile olulisim filmikunst. Nagu omal ajal «Klassikokkutulek», lööb praegu Eesti kinodes laineid madalaeelarveline pikantne komöödia «Svingerid», mida, nii nagu aasta varem valminud lätikeelset filmi «Svingerid» Lätis, on saatnud meil erakordne menu. Lõunanaabrite juures kujunes see pärast «Avatari» ja «Riia kaitsjaid» kolmandaks läbi aegade enim kassat teinud filmiks ning võib-olla ootab sama saatus eestikeelsetki keskealiste sugueluprobleeme käsitlevat linateost.

Ent elu ei käi ainult filmis. Tallinnas peetakse svingerite pidusid ehk koosviibimisi, mis mõeldud suguelu elavdamiseks partnerite vahetamise meetodil, regulaarselt juba poolteist aastat. Ja nagu kinnitab peopaiga – muidu geisaunana tegutseva Club 69 – omanik Eduard, on need varahommikuni kestvad laupäevaöised olengud muutunud aina rahvarohkemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles