Margus Kiiver: Austraalia ralli tähendab fännidele unetuid öid

Margus Kiiver
, Autospordivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja
Ott Tänak ja Martin Järveoja Foto: @World/M-Sport

11 kuud tagasi Monte Carlos alanud hooaeg lõpeb Austraalias, kus sõidetakse tänavune kolmas väljaspool Euroopat toimuv MM-ralli. Kõlab küll kulunud fraasina, aga autoralli MM-sarja tänavune hooaeg on olnud üle igasuguste ootuste hea. Uued autod, pilootide tiimivahetused ja päris uus meeskond – see kõik andis märku, et kaardid võidakse segamini lüüa. Löödigi, ja veel kuidas!

Kõige nimetatu tulemusel pakuti spordisõpradele 12 põnevat nädalavahetust ning autoralli MM-sari sai uue hingamise. Olen veendunud, et ka hooaja viimane, Austraalia ralli ei tule teistsugune. Maailmameistritiitlitega seotud pinged on maas ja sõitjad saavad nautida kihutamist Austraalia fantastilistel kruusateedel.

Kõik tänavused suured küsimused peale ühe – kus ja kas sõidavad 2018. aastal viiekordsed maailmameistrid Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia – on saanud vastuse. Nii tunnevad kõik enne viimast etappi end üsna vabalt ning ralli eel on paljud sõitjad ja meeskonnad Euroopast Austraaliasse varem kohale lennanud. See annab võimaluse sisustada nende vaba aega igasuguste tegevustega, millega rallile reklaami tehakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles