Selgus Londoni suurpõlengu ohvrite arv

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Grenfell Toweris.
Tulekahju Grenfell Toweris. Foto: Natalie Oxford/PA Wire/PA Images/Scanpix

Londoni politsei esitas täna juunikuise Grenfell Toweri tulekahju lõpliku ohvrite arvu. Politsei andmetel hukkus 71 inimest. Nende hulka on loetud ka üks surnult sündinud laps. 

Politsei ütles, et viimased kaks ohvrit tuvastati sel nädalal ja nüüd ollakse kindlad, et keegi enam kadunud ei ole. Noorim ohver on suitsu tõttu tervisekahjustusi saanud naise ennaegselt sündinud laps.

Külmikust alguse saanud ja 24-korruselises kõrghoones kiiresti levinud põlengust pääses eluga 223 inimest. Politsei oli mitu kuud oletanud, et 14. juuni tulekahjus sai surma umbes 80 inimest.

Hukkunute mälestuseks viidud lilled Grenfell Toweri juures.
Hukkunute mälestuseks viidud lilled Grenfell Toweri juures. Foto: TOLGA AKMEN/REUTERS/Scanpix

Politsei avalduses seisis, et kõik korterid on nüüdseks põhjalikult läbi otsitud ning ohvreid tuvastati isegi sõrmejälgede põhjal. Kuigi otsingute viimane faas lõpeb ametlikult detsembris, ollakse kindlad, et rohkem kõrghoonest hukkunuid ei leita. 

Ohvrite tuvastamisele ja lõpliku hukkunute arvu kindlakstegemisele kulunud aeg viis pääsenud masendusse. Politsei põhjendas töö venimist tulekahju poolt tekitatud suurte kahjustustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles