Põlissoomlaste toetus kahaneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jussi Halla-aho esindab Soomet europarlamendis alates 2014. aastast, tema häältesaak sellele eelnenud valimistel jäi alla vaid Alexander Stubbile.
Jussi Halla-aho esindab Soomet europarlamendis alates 2014. aastast, tema häältesaak sellele eelnenud valimistel jäi alla vaid Alexander Stubbile. Foto: JUSSI NUKARI/AFP/Scanpix

Soome rahvusringhäälingu Yle novembrikuisest parteide populaarsusedetabelist selgub, et kasvuteel on kolme põhjanaabrite suure erakonna – Rahvusliku Koonderakonna, Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide – toetus, samas kui Põlissoomlaste ja roheliste populaarsus väheneb.

Kõige suurem kukkuja on Põlisoomlaste partei, kes on kaotanud ligi kolmandiku oma toetajaskonnast. Uuringukeskuse Taloustutkimus tehtud küsitluse andmetel on nende toetus praeguseks kahanenud 6,9 protsendini. Nii väike pole see olnud alates 2012. aasta algusest.

«See on märkimisväärne kukkumine,» ütleb uuringukeskuse analüütik Jari Pajunen. «Kolmeprotsendilist toetuse kõikumist tuleb ette väga harva.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles