Suri kurikuulus Itaalia maffiaboss

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto Riina 1993. aastal kohtuistungil Roomas.
Toto Riina 1993. aastal kohtuistungil Roomas. Foto: Giulio Broglio/AP/Scanpix

Itaalia kurikuulus maffiaboss Salvatore «Toto» Riina suri 87-aastasena täna vähki, teatas kohalik meedia. 

Riina oli üks Sitsiilia maffia Cosa Nostra kardetumaid liidreid. Ta suri täna hommikul. Riina kandis alates 1993. aastast 26-kordset eluaegset vanglakaristust. Arvatakse, et aastate jooksul oli ta andnud korralduse rohkem kui 150 mõrvaks.

Samuti arvatakse, et just tema oli maffiavastaste kohtunike Giovanni Falcone ja Paolo Borsellino tapmise taga 1992. aastal. Koletise hüüdnime kandnud Riina oli tuntud oma erakordse julmuse tõttu. 

Näiteks ei järginud Riina tavapärast maffia aukoodeksit, mille kohaselt on lubatud tappa vaid asjaga seotud inimesi. Tema käe läbi hukkusid ka naised, lapsed ja süütud inimesed. Inimeste tapmist kasutas Riina tihti ametivõimude segamiseks ja nende juurdluse takistamiseks. 

Juulis lükkas Bologna kohus tagasi tema taotluse enneaegselt vanglast vabaneda. Riina väitis, et tema tervislik seisund on muutunud väga halvaks.

Kohtu hinnangul oli 86-aastane neeruvähi all kannatav kurjategija endiselt ohtlik, sest ta polnud end Cosa Nostrast distantseerinud ning võinuks toime panna uusi kuritegusid. Sama määrusega võeti temalt ära villa, maatükid ja sulgeti kolm ettevõtet, mis kuulusid Riinale ja tema perekonnale.

Alles eelmisel kuul sattus Riina taas meedia huviorbiiti tänu oma väimehele, kes sotsiaalmeedia kaudu inimestelt raha kerjas ja sellega hukkamõistu osaliseks sai. 

Riina suri üks päev pärast oma 87. sünnipäeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles