Kodukotuse vanaemad korraldasid vanaisadele peo

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal korraldas Tartu pensionäride ühenduse Kodukotus juhataja Malle Salk koos aktiivsete naistega isadepäeva tähistamiseks ühenduse vanaisadele ja vanavanaisadele kena kontserdi ja peolaua.

Meesteklubi liige Rein Parm kirjutas sellest nii: «Et see kõik leidis aset meesteklubi üldkogupäeval, 15. novembril, siis rääkis meesteklubi president Kalev Jahnson kõigepealt sellest, et otsekui Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamiseks on 4. novembri seisuga klubis sajas liige, kunsti ja seltskonna inimene Rein Külm. Kiiduavalduste saatel kingiti  sajandale liikmele Supervanaisa kruus.

Aga et vahetult enne 15. novembrit astus klubi liikmeks Tartu valla mees Peeter Änilane, siis nüüd on meesteklubis juba 101 liiget ehk samapalju nagu riigikogus.

Meie siht on, et pikaealisusest saaks rõõmu tunda tervislikult ja sõbralikult. Klubi meeste keskmine vanus on 75 aastat. Üle 80 aasta vanuseid mehi on 27.

Peo juhtime anti seejärel üle Kodukotuse juhatajale Malle Salgile, keda vanaisadesse sõbraliku suhtumise eest tunnustati kõigepealt Supervanaema kruusiga.

Seepeale kinkis Malle Salk suure roosikimbu meestele ja kiitis omakorda Kodukotuse mehi meeldivalt ja õrnutseva tooniga ning juhatas sisse igas vanuses õrnema soo esindajate etteasted.

Meestele laulsid ja mängisid pilli Kivilinna põhikooli tüdrukud  Piret Arula juhendamisel. Tantsukooli SHATE graatsiad Krõõt Kiviste juhendamisel andsid peole nooruslikku särtsu.  Elevust ja silmarõõmu tekitasid ka Kodukotuse võimlemisrühma tantsijad Reet Palge juhendamisel. Humoorikaid vahepalu luges Aili Lepik.

Kohvikuperenaise Lea Jürgeni järel suundusid mehed lõpuks kohvikusse, kus olid kaetud maitsvate toitudega lauad.

Ette kutsuti ka kõik novembrikuu sünnipäevapoisid ning klubis pikemat aega tegutsenud meestest tunnustati 75. aasta juubeli puhul Kuldse Oscari kujuga Benno Luike.

Kõlasid laulud, löödi kokku terviseklaase, kiideti aktiivseid vanaemasid ja nende valmistatud maitsvaid toite.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles