Kohus tunnistas 41-aastase mehe politseiniku löömises süüdi (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiametnik.
Politseiametnik. Foto: Andres Haabu

Viru Maakohus tunnistas Andres Feofanovi kiirkokkuleppemenetluse korras süüdi vägivalla kasutamises võimuesindaja vastu.

Kohus mõistis Feofanovile üheksa kuud vangistust, mida ei pöörata täielikult täitmisele, kui mees ei pane 18-kuulise katseaja jooksul toime uut kuritegu ning täidab käitumiskontrolli ajaks pandud kontrollnõudeid ja kohustusi. Sealhulgas ei tohi mees täna alanud katseaja jooksul tarvitada alkoholi. 

Andres Feofanovilt mõisteti välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud summas 401,70 eurot.

Süüdistuse kohaselt osutas 41-aastane Feofanov 15. novembril kella 22.33 ajal Lüganuse vallas asuva maja korteris kinnipidamise ajal vastupanu patrullpolitseinikele ja tekitas ühele patrullpolitseinikest füüsilist valu ja tervisekahjustuse.  

Mees ei ole varasemalt kriminaalkorras karistatud. 

Viru Ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Sergei Listovi sõnul on tegemist raske kuriteoga ja sellest tulenevalt on talle mõistetav karistus range, vaatamata sellele, et isikut ei ole varem kriminaalkorras karistatud. «Politseiametniku ründamine tema ametikohustuste täitmisel on sügavalt taunitav süütegu, millele reageerib prokuratuur täie tõsidusega,» lisas prokurör.

Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles