Vabaduse Mõtte Hoidjaks valiti Paul-Eerik Rummo

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul-Eerik Rummo
Paul-Eerik Rummo Foto: Sander Ilvest

​Reformierakonnaga seotud Liberalismi Akadeemia andis reedel hotellis Hilton toimunud Valve Kirsipuu mälestuskonverentsil üle Vabaduse Mõtte Hoidja ehk Aasta Liberaali 2017 tiitli pikaaegsele Reformierakonna liikmele Paul-Eerik Rummole.

Liberalismi Akadeemia juhatuse liige Peep Lillemägi ütles pressiteate vahendusel, et kui vimasel seitsmel aastal on novembris valitud Aasta Liberaal, siis sel aastal otsustati teisiti, nimetades tiitel ümber Vabaduse Mõtte Hoidjaks.

«Kuna liberalismi ja vabadusega ei ole viimase aasta jooksul asjad paremuse poole läinud, siis lähtus tänavune nominatsioon pikemast perioodist ja on suunatud vaatega tulevikku,» sõnas Lillemägi. «Suur au on nimetada selle aasta Vabaduse Mõtte Hoidjaks Paul-Eerik Rummo, kes kinnitas juba 50 aastat tagasi, pimedal okupatsiooniajal, oma loominguga eestlaste südamesse vajaduse vabaduse mõistet hoida vajadusel peita. Alates Eesti taasiseseisvumisest on Rummo olnud Liberaaldemokraatliku Erakonna asutaja ning vabaduseaate hoidja poliitikas,» rääkis Liberalismi Akadeemia juhatuse liige Peep Lillemägi.

Rummo ütles konverentsil tehtud videopöördumises, et liberalism põhineb vabadusel ja vabaduse ideaali ei tohi kaotada ka igapäevapoliitikat tehes.

«Poliitikas ja elus tuleb ideaalide hoidmisel rakendada taktikat ja tarkust ühelt poolt nii, et aade ei muutuks instrumendiks ja teisalt nõnda, et kõik asjad saaksid ära tehtud teadmises, et need lähtuvad sellest ideaalist. Kuidas pidada silmis aadet ja otsused hästi ära teha, on igapäevane ja igavene väljakutse ja põhiküsimus. See ei ole kerge, aga siiski võimalik. Vabaduse aadet tuleb meil liberaalidena meeles pidada ja kogu maailma teadvuses hoida, mis aga ei tähenda vaid suuresõnalist vabaduse kuulutamist,» rääkis Rummo.

Liberalismi Akadeemia ühendab parempoolseid ettevõtjaid, ühiskonnategelasi ja poliitikuid ning näeb oma tegevuse ühe peamise eesmärgina vastuseismist sotsialistlike meeleolude tõusule ühiskonnas, teatas akadeemia esindaja.

Aasta Liberaali auhinda annab Liberalismi Akadeemia välja aastast 2010. Esimese tiitli sai Jürgen Ligi, 2011. aastal Anvar Samost, 2012. aastal Kalev Kukk, 2013. aastal Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühing, 2014. aastal Madis Habakuk, 2015. aastal Siim Kallas ja aastal 2016 MTÜ Ärikatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles