Video: Meryl Streep: mind peksti ja ellujäämiseks teesklesin surnut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meryl Streep
Meryl Streep Foto: KEVIN WINTER/AFP/Scanpix

Hollywoodi staar Meryl Streep esines sel kolmapäeval ajakirjanike ees öeldes, et teda puudutanud füüsilise vägivalla juhtumid muutsid teda lausa rakutasandil.

USA meedia teatel esines Streep Committee To Protect Journalists International Press Freedom Awards sündmusel, milles ta kiitis uurivaid ajakirjanikke nende julguse eest.

Streep rõhutas, et ajakirjanikud, eelkõige naisajakirjanikud, on tema silmis kangelased, sest ta ise ei ole oma loomult kuigi julge.

Meryl Streep
Meryl Streep Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images/Scanpix

Staar rääkis kõnes kahest füüsilise vägivalla juhtumist, mida ta ise koges.

«Õppisin neist vägivallajuhtumitest elu kohta seda, mida ma muidu ei oleks teada saanud. Olen õnnelik, et mu instinktid on korras ja ohtu sattumisel märku andsid. Ühe juhtumi puhul teesklesin surnut ja ootasin, et löögid lakkaks. Nägin end kõrvalt, nagu ma oleksin olnud selles juhtumis pealtvaataja,» sõnas näitlejanna.

Meryl Streep
Meryl Streep Foto: Robin Platzer/Twin Images/Robin Platzer/TwinImages/SipaUSA/Scanpix

Teises juhtumis oli ta vägivalla tunnistajaks ja ta astus vahele. Streepi sõnul oli ta siis koos lauljanna Cheriga ja nad nägid, kuidas üks mees naist peksis. Ta jätkas, et see ajas ta vihale, ta sekkus, saades ka ise hoope, kuid mees siiski lahkus.

Juhtum leidis aset 1983. aastal, kui Streep ja Cher olid New Yorgis filmi «Silkwood» võtetel. Cher on mitmes hilisemas intervjuus rõhutanud, et Streep ja tema päästsid New Yorgis noore naise.

«Need ja veel mitmed teised vägivallajuhtumid on mind mõjutanud lausa rakutasandil. Naistel on kuues meel või sisetunne, mis neid keerulistes olukordades aitavad, see kehtib ka minu puhul,» jätkas Streep.

Streep lõpetas oma esinemise viitega oma uuele filmile «The Post», milles ta mängib väljaande Washington Post väljaandjat Katherine Grahamit. Näitlejanna sõnul oli varasemal ajal naiste roll ajakirjanduses üsna piiratud, neid ei peetud tõsiseltvõetavateks ajakirjanikeks.

Streep sõnas, et ta kummardab uuriva ajakirjandusega tegelevate naiste ees, kuna need naised on väga julged, tuues esile ühiskonna valupunkte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles