Reinsalu sõnul tuleks luua nimekiri küberkuritegevust soodustavatest riikidest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Analüütik küberkoodi lugemas
Analüütik küberkoodi lugemas Foto: JIM URQUHART/REUTERS/Scanpix

​Justiitsminister Urmas Reinsalu arutas reedel Washingtonis Ameerika Ühendriikide Esindajatekoja õiguskomitee esimehe Bob Goodlatte’iga ning Senati õiguskomitee esimehe Chuck Grassley’ga koostööd terrorismi, aga ka küberkuritegevuse vastases võitluses.

«Tõstatasin kohtumistel teema, et kuna küberkuritegevus on arenenud ülemaailmseks ülisuuri kahjusid põhjustavaks kuriteoliigiks, siis kas meil ei oleks tarvis luua sarnaselt terrorismi toetavate riikide nimekirjale ka küberkuritegevust toetavate riikide nimekiri,» ütles Reinsalu pärast kohtumisi Esindajatekoja ja Senati õiguskomitee esimeestega.

«Selleks, et võidelda karistamatuse vastu küberruumis, on vajalik probleemi poliitilisel tasandil teadvustamine ja tugev rahvusvaheline koostöö, sealhulgas koostöö teiselpool Atlandit,» lisas ta.

Kohtumisel avaldas Reinsalu tänu selle eest, et Ameerika Ühendriigid on otsustanud panustada Euroopa kaitsekoostöösse.

Justiitsminister viibib Washingtonis seoses reedel toimuva Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariigi Eesti ja Ameerika Ühendriikide justiits- ja siseministrite kohtumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles