Tartus saab teha tasuta HIV kiirteste

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Testimine.
Testimine. Foto: Urmas Luik / Postimees

Üle-euroopalise HIV testimise nädala jooksul saavad soovijad teha tasuta HIV kiirtesti kaheksas Eesti linnas, sealhulgas Tartus. Testimine on anonüümne ja esialgse vastuse saab teada paari minutiga.

HIV kiirtesti saab teha Tartu Lõunakeskuses (Ringtee 75) pühapäeval 19. novembril kella 12 kuni 15-ni ning esmaspäeval 20. novembril kella 16 kuni 19-ni.

Samuti saab kiirtesti teha seksuaaltervise nõuandlas (Ringtee 75) eeloleval neljapäeval 23. novembril kella 13 kuni 15-ni ja kella 16 kuni 17.30-ni ning reedel 24. novembril kella 13 kuni 15-ni ja kella 16 kuni 17.30-ni

Tervise Arengu Instituudi direktor Annika Veimer julgustab kõiki ennast testima. «HIV nakkust on tänapäeval võimalik ravimite abil kontrolli all hoida, kuid selleks peab olema oma nakatumisest teadlik,» ütles Veimer. «HIV on juba ammu levinud väljapoole riskirühmi ja ligi pooled eelmisel aastal registreeritud uutest nakatunutest said viiruse heteroseksuaalsel teel. Seepärast tasub igaühel, kes hoolib enda ja oma lähedaste tervisest, minna testima.»

HIV ehk inimese immuunpuudulikkuse viirus suurendab vastuvõtlikkust teistele nakkushaigustele. See on nakkus, mis halastamatult hävitab inimese organismi võimet kaitsta end haiguste eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles