Elanikud taotlevad Sõle tänavale raskeveokite keeldu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koplis asuv Sõle, Sitsi, Kari ja Madala tänava ristmik.
Koplis asuv Sõle, Sitsi, Kari ja Madala tänava ristmik. Foto: Lennart Rikk

Sõle tänaval asuv korteriühistu ning mitu firmat soovivad, et linn keelaks raskeveokite sõitmise Sõle tänaval, sest need tekitavad seal ohtlikke olukordi ning väidetavalt lõhuvad kortermaja fassaadi.

Sõle 60/Sitsi 17 korteriühistu, aktsiaseltsi Plasmerk ning osaühingute Domsi, Antaless Pluss ja Aboger ühispöördumises linnajuhtide ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole märgitakse, et Sõle 60 elumaja asub Sõle, Sitsi, Kari ja Madala tänavate ristumiskohas, mis on kõige elavama liiklusega ristmik Koplis.

Elanikud ja firmad tõdevad, et ristmiku juures on kuue autobussi peatused ja üks trollipeatus ning kolm jalakäijate ülekäigurada.

«Viimasel ajal on ristmikul sagenenud autoavariid, mis on osalt seotud asjaoluga, et sellel ristmikul teevad pöördeid ka mitmetonnised veoautod, mis suunduvad Paljassaare kaubasadamasse,» märgitakse pöördumises.

Allakirjutanute sõnul on pöörderaadius suurtel veoautodel nii suur, et pöörata Sõle tänavalt Sitsi tänavale nii, et ei tekiks ohtlikku olukorda teistele liiklejatele, on praktiliselt võimatu. Autod, mis asuvad Sitsi tänava vasakpoolses sõidureas on tihti sunnitud tegema tagurdamismanöövri, et laste raskeveok läbi, tõdesid nad.

Samuti märgitakse kirjas, et raskeveokid tekitavad ristmikul oleva valgusfoori tagant liikuma hakates sellist värinat, et Sõle 60 maja ja selle eraldiseisva ärihoone seinad ning aknad värisevad.

Elanike ja firmade esindajate sõnul seisab kevadel välisseinte remondiga alustanud elumaja soisel pinnal ja selle välisseinad kipuvad pragunema. «Kohe kuidagi ei tahaks, et pärast nende remonttööde lõppu tekiksid jälle maja välisseintesse praod nendest maavärinatest,» märkisid nad avalduses.

Allakirjutanute väitel on Sõle tänav üks linna suuremaid magistraaltänavaid ning üheski Euroopa suurlinnas pole lubatud liikuda raskeveokitel selliseid tänavaid pidi. «Selleks peavad olema ja ongi ringteed, meil on nendeks Kopli ja Tööstuse tänavad,» tõdesid nad.

Liiklusküsimuste eest vastutab abilinnapea Jaanus Mutli märkis aga oma vastuses, et linn ei kavatse keelata raskeveokite liiklust Sõle ja Sitsi tänavatel.

«Alternatiivsed trassid ei likvideeriks probleemi, vaid viiksid Sõle ja Sitsi tänavatelt mujale,» lisas ta.

Mutli tõdes samas, et elanike ja firmade kirjas viidatud ristmikul on raskeveokitel tõepoolest ahtad pööramisvõimalused.

«Ristmiku läbimise lihtsustamiseks nihutatakse Sitsi tänaval Sõle tänavale väljasõitu ootavate sõidukite peatumiskoht ristmikust kaugemale, jättes sellega Sõle tänavalt Sitsi tänavale parempööret sooritavatele sõidukitele enam ruumi,» märkis abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles