Baruto mängis Jaapanis kuulsas teatritükis võtmerolli

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson ja Michael Clarke Duncan. Eesti vägilane mängis Jaapanis lavastunud etenduses «Roheline Miil» John Coffey't. Duncan täitis sama rolli 1999. aastal linastunud ja väga menukaks kujunenud filmis.
Kaido Höövelson ja Michael Clarke Duncan. Eesti vägilane mängis Jaapanis lavastunud etenduses «Roheline Miil» John Coffey't. Duncan täitis sama rolli 1999. aastal linastunud ja väga menukaks kujunenud filmis. Foto: Virumaa Teataja ja AFP/Scanpix

Endine sumomaadleja Kaido Höövelson alias Baruto käis külas ETV pühapäevasaates «Hommik Anuga», kus rääkis oma sportlaskarjääri tegemistest Jaapanis. Höövelson on Tõusva Päikese Maal telenägu ning hiljuti tegi ta ka näitlejadebüüdi.

Etenduseks oli «Roheline Miil», kus Baruto täita oli John Coffey roll. 1996. aastal välja antud samanimeline Stephen Kingi romaan sai kuulsaks 1999. aasta filmis, kus peaosas oli Tom Hanks ja Coffey rollis Michael Clarke Duncan. Loe Postimehes 2000. aasta 24. oktoobril ilmunud Ilmar Raagi arvustust filmist.

«Tuli juhuslikult pakkumine, sest teatril polnud sellesse rolli osatäitjat. Mõtlesin, et jube äge väljakutse ja teema ära. Kaks nädalat hiljem hakkasin kahtlema: kas ma olen peast ära keeranud, et sellist asja teen, ma ei saa ju hakkama? Aga ükski tekst meelest ära ei läinud. Kõik sujus. Mul oli kaks ja pool tundi kestvas etenduses kandev roll… oli lõbus ja tore projekt,» rääkis Höövelson saates.

Eesti endine tippsportlane sai teatridebüüdi eest kiita ka abikaasa Jelena käest. «Kaid oli super. Käisin seda teatris kaks korda vaatamas ja nutsin kogu aeg. Kaido mängis nii hästi! Lõpumoment, kus ta on elektritoolis ja nutab… küsisin tema käest hiljem, et kas ta tegelikult ka laval nuttis. Ta ütles, et jah.»

Teatritükk oli Höövelsoni jaoks vaheldus muudele Jaapani-tegemistele. «Eelkõige tegelen Jaapanis televisiooniga, olen saatekülaline ja saatejuht. Mul on oma seiklussaate sari,» sõnas Höövelson ja möönis, et kuulsusest pääsu pole. «Üldiselt ma Jaapanis mööda tänavaid ei käi. Pigem uksest ukseni.»

Sumokarjäärile vaatab Höövelson enda sõnul vaatamata selle jooksul kogetud raskustele tagasi tänutundega. «Tänu sumokarjäärile olen see, kes ma Jaapanis ja Eestis olen. Sellest ei saa üle ega ümber, vaatan tagasi tänutundega. Mul oli õnne, et profiliigasse sain. Praegu on väga palju noori ja potentsiaalseid maadlejaid, kes ei saa sinna. Yokozuna-asi (Höövelsonil jäi sumohierarhia kõrgeimale astmele tõusmisest puudu väga vähe – toim)… pigem üritan sumo-järgses elus yokozuna-taseme kätte saada!»

Höövelson oli saates «Hommik Anuga» külas koos abikaasa Jelena ja kümnekuuse poja Taariga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles