Austria võimud uurivad 11-aastase Afganistani põgeniku enesetappu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikest lapsed Kreeka kinnipidamiskeskuses mängimas.
Põgenikest lapsed Kreeka kinnipidamiskeskuses mängimas. Foto: Boris Grdanoski/AP/Scanpix

Austria võimud uurivad ühe 11-aastase Afganistanist pärit poisi väidetavad enesetappu põgenikelaagris, vahendab Independent. 

Lapsel oli väidetavalt raskusi enda ja oma kuue õe-venna eest hoolitsemisega Badeni põgenikelaagris Austrias.

Laps suri päev pärast seda, kui ta toimetati pealinna Viini haiglasse. Ametivõimud ei täpsustanud, kuidas poiss enda elu võttis.

Austria inimõiguste volinik Guenther Kraeuter algatas lapse surma üle juurdluse, sest meedia teatel olid võimud pere raskustest teadlikud. Austria telekanal Oe1 avaldas, et 11-aastase poisi jättis oma õdede-vendade eest hoolitsema tema 23-aastane vend.

Ametivõimude teatel ei märganud nad pere puhul midagi ebatavalist.

Inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch hoiatas juulis, et ELi lepe Türgiga põgenikevoolu peatamiseks suurendab enesetappude arvu migrantide seas.

Samuti levivad kuuldused, et lääne valitsused kohtlevad Afganistanist pärit põgenikke aeg-ajalt süürlastega võrreldes n-ö teisejärgulisena. Väidetavalt võtab asüülitaotlemise protsess afganistanlaste puhul palju kauem, sest arvatakse, et nad ei ole sunnitud oma kodudest lahkuma ja tegemist on hoopiski majanduspõgenikega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles