Katalaanist Hispaania minister usub, et iseseisvuslaste mõju kahaneb (3)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania tervishoiuminister Dolors Montserrat on konservatiivse Rahvapartei valitsuse ainuke katalaan.
Hispaania tervishoiuminister Dolors Montserrat on konservatiivse Rahvapartei valitsuse ainuke katalaan. Foto: Mihkel Maripuu

Just vastuseks iseseisvuslaste protestidele peaks EL kolima Euroopa ravimiameti (EMA) Barcelonasse, väitis möödunud nädalal kodulinna kandidatuuri Tallinnas tutvustanud Hispaania Rahvapartei (PP) valitsuse tervishoiuminister ja ainus katalaan Dolors Montserrat.

- Te otsite toetust ideele kolida EMA Barcelonasse. Samal ajal on üle 2000 firma, nende seas katalaanide ettevõtted, seoses 1. oktoobri sündmustega oma peakorterid Katalooniast ära toonud. Miks peaks EL usaldama Barcelonat, kui teie oma firmad sealt ebastabiilsuse eest pagevad?

Esiteks täidab Barcelona kõik tingimused, mille Euroopa Komisjon on seadnud. Nii EMA kui ka Euroopa Komisjoni esindajad on öelnud, et Barcelona on üks parimaid kandidaate.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles