Eelarve lõppmäng kell neli öösel

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Euroopa Parlamendi esindaja Siegfried Muresan‏, Eesti rahandusministri eriesindajana ELi eelarve küsimustes Märt Kivine ja pressiesindaja Jüri Laas ööl vastu laupäeva Brüsselis toimunud pressikonverentsil.
Vasakult: Euroopa Parlamendi esindaja Siegfried Muresan‏, Eesti rahandusministri eriesindajana ELi eelarve küsimustes Märt Kivine ja pressiesindaja Jüri Laas ööl vastu laupäeva Brüsselis toimunud pressikonverentsil. Foto: Europa Liidu Nõukogu

«Nagu Jeremy Clarkson küsiks: «Kui raske see olla saab?»,» tsiteeris Eesti rahandusministri eriesindajana Euroopa Liidu eelarve küsimustes Märt Kivine «Top Geari» kunagist sõnakat saatejuhti reede hommikul ELi 2018. aasta eelarve lepituskohtumisele saabudes.

Pärast neid sõnu üritasid liikmesriike esindav ELi Nõukogu ja Euroopa Parlament eelarves kokku leppida ligi 20 tundi, enne kui Kivine sai lõpuks, ööl vastu laupäeva kohaliku aja järgi pärast kella nelja toimunud pressikonverentsil teatada, et kokkulepe on saavutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles