Kõige suuremad probleemid on vannitubades paiknevate gaasisoojenditega (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vingugaasiandur
Vingugaasiandur Foto: Gert Soosalu

Mullu teatati mitmest õnnetusest, milles inimestel võis gaasikütteseade põhjustada eluohtliku vingumürgituse ning just sellised õnnetused muutsid vingugaasianduri kohustuslikuks.

Eestis on hinnanguliselt 40 000 gaasiseadmega majapidamist, mis peamiselt asuvad Tallinnas, Tartus ja Ida-Virumaal, kusjuures kõige rohkem gaasiavariisid juhtub Tallinnas ja Ida-Virumaal ning kõige suuremad probleemid on eelkõige vannitubades paiknevate gaasisoojenditega, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kui ahiküttega majades on korstnapühkija kutsumine üsna levinud, siis spetsialisti tellimine gaasiseadmete ülevaatamiseks mitte eriti, kuid tehnilise järelevalve ameti (TJA) statistika kinnitab, et ebaseaduslikud ümberehitustööd ja kehv ventilatsioon põhjustavad gaasiõnnetusi.

«Kui me neid õnnetusi uurisime, siis uurimise käigus me avastasime korteritest väga palju probleeme, mis on seotud gaasiseadmetega, isetehtud ümberehitustega - ventilatsioonisüsteemid on kinni ehitatud ja vingugaas oli juhitud valesse kohta,» selgitas Teinemaa.

2015. aastal juhtus kolm õnnetust, milles hukkus kolm inimest, mullu gaasiõnnetuste hulk kasvas üheksale, mille tagajärjel hukkus kuus inimest ning tänavu kümne kuuga on juhtunud neli õnnetust, kus paraku üks inimene ka hukkus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles