Maardu kalmistule maeti 44 punaväelase säilmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa suursaadik Eestis Juri Merzljakov.
Venemaa suursaadik Eestis Juri Merzljakov. Foto: Toomas Huik

Sõjaajaloo ühendus Vironia mattis pühapäeval Maardu kalmistule ümber 44 Saaremaal ja Narva lähedalt leitud Teise maailmasõja ajal hukkunud punaväelase säilmed.

Maardu linnavalitsuse teatel toimus Maardu kalmistul tseremoonia pühapäeva keskpäeval. Ümbermatmisest võtsid osa ka Venemaa suursaadik Juri Merzljakov, Ukraina suursaadik Viktor Krõžanivski ning Valgevene ajutine asjur Vadim Lazerko.

Ajalooseltsi Vironia liikmed avastasid langenud punaväelaste säilmed mullu ja tunamullu Saaremaal ja Narva lähedal lahingupaikades läbiviidud otsingute käigus. Ajalooseltsil õnnestus tuvastada leitud 44 langenu säilmetest kolm. Vironia liikmed tuvastasid 1922. aastal sündinud 109. laskurkorpuse võitleja Aleksei Semenovi, 1908. aastal sündinud punalaevastiku madruse Pjotr Dragunovi ja sapööri Ivan Barmini säilmed.

Punaväelaste säilmed maeti 2005. aastal Maardu kalmistule rajatud punaväelaset memoriaali juurde. Mullu maeti Maardu kalmistule 45 Eestist leitud punaväelase säilmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles