Kanepi vs. Kontaveit - tõsine sport või pigem lõbus rahvateater? (2)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igatahes eile meediaväe ees eelseisvast mängust rääkides ei reetnud Anett Kontaveidi (vasakul) ja Kaia Kanepi olek erilist närvipinget.
Igatahes eile meediaväe ees eelseisvast mängust rääkides ei reetnud Anett Kontaveidi (vasakul) ja Kaia Kanepi olek erilist närvipinget. Foto: Tairo Lutter

Täpselt kümne aasta eest võttis just tenniseliidu presidendiks saanud Urmas Sõõrumaa südameasjaks tuua Eesti parimad mängijad kodustele meistrivõistlustele. Enne seda olid toonased tipud Kaia Kanepi ja Maret Ani omavahel kohtunud korra Prantsusmaal (aastal 2005, Ani võitis), kodupubliku ees aga mitte. Suurärimees teadis, millisele nupule vajutada: ta pani üksikmängu esikohaauhinnana välja enneolematud 50 000 krooni. Kanepi ja Ani olid nagu naksti kohal – Ani kümneaastase eemaloleku järel. Kanepi võitis finaali 6:2, 6:2.

Nüüd on seis ühest küljest samasugune. 32-aastane Kanepi ja temast 11 aastat noorem järgmise põlvkonna täht Anett Kontaveit on isekeskis pidanud vaid ühe duelli. Kanepi võitis 6:2, 7:6, kuid et Kontaveit oli siis kõigest 14-aastane(!), saab seda pidada pelgalt sisutühjaks statistiliseks näitajaks.

Ometi on nende tänaõhtuse heitluse eel kõik märksa suurem kui kümnendi eest. Kontaveit asub maailma edetabelis 34. kohal, hiilgava come-back’i teinud Kanepi lõpetab esisaja, ent parema pildi tema võimetest annab pääs US Openi veerandfinaali. Aastal 2007 tõid Ani ja Kanepi tribüünidele veidi üle tuhande silmapaari, täna täitub Saku suurhall sisuliselt piripardani. Ka võistlejate teenistus on sootuks teisest puust: võitjale 50 000, kaotajale 30 000 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles