Jeemeni keskosas sai USA droonirünnakus surma neli islamisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinamaaling Sanaas.
Seinamaaling Sanaas. Foto: imago stock&people/imago/Xinhua

Jeemeni keskosas sai esmaspäeval USA droonirünnakus surma terrorivõrgustiku Al-Qaeda neli võitlejat, teatasid kohalikud võimuesindajad.     

"Bayda mägiteel sai tabamuse auto, millega sõitsid neli islamivõitlejat. Kõik neli said kohapeal surma," kinnitas allikas.

"Kõik mehed kuulusid Al-Qaedasse," lisas provintsiametnik.

Maailma Toiduprogrammi (WFP) juht hoiatas esmaspäeval, et Jeemenis ähvardab miljoneid inimesi näljasurm, kuna abisaadetised ei jõua Saudi Araabia juhitava koalitsiooni kehtestatud blokaadi tõttu hädalisteni.

WFP juht Stephen Anderson ütles, et 26 miljoni elanikuga Jeemenis ei ole 17 miljonil kindlust järgmise söögikorra ees ning seitse miljonit sõltub täielikult toiduabist.

Humanitaarlennud Jeemeni mässuliste kontrolli all olevasse põhjaossa on blokeeritud pärast huthide raketirünnakut Saudi pealinnale Ar-Riyadile. Saudi Araabia teatas pärast rahvusvahelist kriitikatormi, et vaatab Jeemeni sadamate sulgemise üle.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles