Venemaa hakkab Süürias otsi kokku tõmbama (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president tervitamas Süüria ametivenda oma Sotši residentsis.
Vene president tervitamas Süüria ametivenda oma Sotši residentsis. Foto: Mikhail Klimentyev/TASS/Scanpix

Vene president Vladimir Putin kohtus eile Sotšis Süüria riigipea Bashar al-Assadiga, kus mõlemad riigijuhid nõustusid, et sõjaline operatsioon Süürias hakkab lõppema, teatas täna Kreml.

Kohtumisel arutati terrorismivastatst võitlust ja Süüria kodusõja võimalikku poliitilist lahendust.

«Tahan teid õnnitleda seoses Süüria saavutustega võitluses terrorirühmituste vastu. Süüria riik on teinud läbi väga tõsise katsumuse, kuid läheneb terroristide vältimatule ja lõplikule alistamisele,» märkis Putin, lisades, et, mis puududutab Süüria ja Venemaa sõjalist koostööd, siis seal on aeg hakata otsi kokku tõmbama.

Assadi sõnul lubab olukord riigid hakata keskenduma poliitilisele protsessile, rõhutades, et loodab kolmandate osapoolte sekkumise ärahoidmiseks Venemaa abile.

Tegemist on olulise kohtumisega, sest see tähendab, et mõlemad riigipead on nõus vahetama lahinguvälja läbirääkimistelaua vastu, vahendab Deutsche Welle.

Süüria kodusõda, kus on hukkunud sadu tuhandeid ja sundinud riigist põgenema miljoneid inimesi, sai alguse 2011. aastal, kui Assadi vastane ülestõus võttis peagi kodusõja mõõtmed.

President Putin teatas, et peab pärast ette teatamata kohtumist Süüria liidriga täna ka telefonivestluse USA presidendi Donald Trumpiga.

«Meie kohtumise järel alustan koalitsioone mitme riigijuhiga. Plaanitud on telefonivestlused Katari emiiri ja USA presidendi Donald Trumpiga,» lausus Putin eile.

Vene ja Süüria riigipeade kohtumisel osales ka Vene kaitseminister Sergei Šoigu.
Vene ja Süüria riigipeade kohtumisel osales ka Vene kaitseminister Sergei Šoigu. Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV/AP/Scxanpix
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles