EstateGuru maksis hapu laenu kinni (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kinnisvara ühisrahastusplatvorm EstateGuru tagastas 21. novembril investoritele kogu ebaõnnestunuks kuulutatud Toome arendusprojekti laenu investeeritud raha koos intresside ja viivistega.

14. novembril kuulutas EstateGuru välja ettevõtte ajaloo esimese ebaõnnestunud laenu, mille tagatise müügiks algatati kohtutäituriga abiga avalik enampakkumine.

Avaliku enampakkumise väljakuulutamise hetkel informeeriti osapooli, et laenuvõtjal on võimalus tagatisvara enne oksjoni edukat lõppu tagasi osta ning 21. novembril laenuvõtja seda võimalust ka kasutas refinantseerides laenu.

EstateGuru tegevjuht Mihkel Stamm kinnitas, et ettevõttel õnnestus esimene ebaõnnestunud laen lahendada parimal võimalikul moel, sealjuures tagastati investoritele kogu nende raha koos lubatud intresside, hüvitise ja viivisega.

«Tänaseks on teada, et Toome investeerimisprojekti kogutootluseks kujunes 13,72 protsenti,» märkis ta.

«Käesolev ebaõnnestunud laen lahenes kõikide osapoolte jaoks väga kiirelt ja positiivselt ning seda suuresti laenuvõtja koostööalti suhtumise ja meie meeskonna aktiivse tegevuse ning riskihaldamise protseduuride täpse jälgimise tõttu. Sellest hoolimata peaksid investorid tulevikus olema valmis, et ebaõnnestunud laenu tagatise realiseerimine võib võtta aega 2-3 kuud, erandjuhtudel ja sõltuvalt tagatisvara spetsiifikast ka kauem.»

14. novembril välja kuulutatud ebaõnnestunud laen oli Toome puiestee arenduslaen, mis väljastati platvormil 28. oktoobril 2015 ning laenu finantseerisid 294 investorit. Laenu tagatisteks on lõpetamisjärgus eramu Nõmme linnaosas, 6,26 ha kinnistu Keila vallas ning 6,31 ha kinnistu Keila vallas. Antud ebaõnnestunud laen oli EstateGuru tegevusajaloo esimene tagatis, mille realiseerimiseks algatati avalik enampakkumine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles