Saksa toll leidis eestlase autost suure koguse sularaha ja marihuaanat

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Michaela Rehle / Reuters / Scanpix

Saksa toll leidis Sachsen-Anhalti liidumaal rutiinse kontrolli käigus eestlase sõiduautost üle 170 000 euro sularaha ja üle 16 grammi marihuaanat.

Saksa toll otsustas eile rutiinse kontrolli käigus kontrollida Braunschweigi lähedal kiirtee äärses Lappwaldi parklas Eesti numbrimärkidega sõiduautot, kirjutab Hamburger Abendblatt.

Auto roolis olnud 46-aastane eestlane ütles tolliametnikele, et tal on kaasas 2400 eurot sularaha. Kui tolliametnikud palusid tal oma kotte näidata, parandas mees oma versiooni ja ütles, et tegelikult on tal sularaha kaasas 40 000 eurot. Mees selgitas, et ta sõidab Belgiasse endale autot ostma ja sularaha on tal tarvis selleks. Selline versioon äratas tollitöötajates kahtlust, kuna tema auto navigeerimisseadmes oli reisi sihtpunktiks märgitud Hollandi pealinn Amsterdam.

Tolliametnikud otsisid auto läbi ja leidsid 170 095 eurot ning 16,5 grammi marihuaanat.

Toll alustas eestlase suhtes menetlust, kuna ta rikkus Saksamaal kehtivaid sularahaveo seadusi. Saksa seaduste järgi tuleb piiril deklareerida sularaha, mille väärtus ületab 10 000 eurot. Seadused võimaldavad määrata sularahaveo reeglite rikkumise eest kuni miljoni euro suuruse trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles