Kohus saatis kullapoe röövli vangi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Vanas Kaubamajas asuv kullapood mõned minutid pärast röövi.
Tartu Vanas Kaubamajas asuv kullapood mõned minutid pärast röövi. Foto: Postimees.ee lugeja foto

Tartu maakohus tunnistas täna kokkuleppemenetluses süüdi Roman Karpuhhini, kes varastas mullu novembris vanas kaubamajas asuvast juveelipoest hinnalisi kuldehteid ning vigastas teda takistada üritanud meest.


Kohus tunnistas Karpuhhini (37) süüdi vargustes ja kehalises väärkohtlemises ning mõistis talle karistuseks kuue kuu pikkuse vangistuse. Koos talle varem määratud karistuse ärakandmata osaga peab ta veetma trellide taga ühe aasta, kaks kuud ja 17 päeva, märkis Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Mullu 16. novembri õhtul purustas Karpuhhin õllepudeliga Tartu vana kaubamaja juveelikaupluses vitriini ning võttis avalikult, kuid vägivalda kasutamata ära kaks displeialust koos 17 kullast kaelaketiga, mille koguväärtus oli 249 025 krooni (15 915 eurot).

Põgenedes lõi ta displeialusega näkku vargust pealt näinud ja appi tulnud kellapoe müüjale, tekitades talle kergemaid vigastusi.

Lisaks suurele vargusele juveelipoest süüdistatakse Karpuhhinit veel teisteski vargustes ja varguskatsetes, mis leidsid aset mullu aprillis, mais, augustis ja septembris. Kannatanute kasuks peab Karpuhhin hüvitama kuritegudega tekitatud kahjud kokku 9173,14 euro ulatuses ning menetluskulude katteks tasuma 250 eurot.

Karpuhhin on eelnevalt kriminaalkorras karistatud üheksal korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles