Iraagis hukkus autopommiplahvatuses 32 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsiviilisikud toimetasid ohvreid haiglatesse oma sõidukitega.
Tsiviilisikud toimetasid ohvreid haiglatesse oma sõidukitega. Foto: MARWAN IBRAHIM/AFP

Iraagi pealinnast Bagdadist põhja pool Tuz Khurmatus hukkus teisipäeval autopommirünnakus vähemalt 32 ja sai vigastada kümneid inimesi, ütles linnapea Adel Shakur al-Bayati.

Kurdidest, araablastest ja türkmeenidest elanikkonnaga Tuz Khurmatus puhkes vägivald oktoobri keskel, kui Iraagi väed linna pärast Kurdistani iseseisvushääletust oma kontrolli alla võtsid.

Linna keskhaigla arsti sõnul on kannatanuid umbes 80, mõnel neist on kerged vigastused.

Türkmeenist rahvaesindaja Niazi Maamar Oglu sõnul oli teisipäevase rünnaku näol tegemist veresaunaga, mida linnas pole nähtud juba aastaid.

Iraagis on enesetapurünnakuid korraldanud äärmusrühmitus Islamiriik.

"Tuz Khurmatust läänes on endiselt mõned alad, mida IS kasutab peidupaikadena ja mille me peagi sõjaliste operatsioonide käigus puhastame," ütles Salaheddini provintsi julgeolekuülem Mehdi Taqi.

Iraagi armee vallutas reedel äärmusrühmituse Islamiriik käest viimase linna ajal, mil džihadistid on kandnud suuri kaotusi ka Süürias. Operatsioon Eufrati orus asuva Rawa väikelinna vallutamiseks algas reede koidikul. Süürias üritavad džihadistid kaitsta Albu Kamali linna.

USA juhitud sõjaline koalitsiooni andmetel on IS kaotanud alates kalifaadi väljakuulutamisest 2014. aastal umbes 95 protsenti oma territooriumist.

"Valitsus- ja omakaitseüksused vabastasid täielikult Rawa linna ja heiskasid Iraagi lipu selle ametlikel hoonetel," sõnas Iraagi kindral Abdelamir Yarallah.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles