Pevkur kirjas erakonnakaaslastele: aitab ussitamisest ja vastuussitamisest (6)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Eero Vabamägi

Reformierakonna esimees saatis täna Postimehes ilmunud artikli tõttu erakonnakaaslastele kirja, milles kutsub üles ussitamist lõpetama.

Pevkuri kiri:

«Hea juhatus ja fraktsioon

Postimehes on täna väga värvikas lugemine. Sellised lood töötavad selgelt meie vastu ja sellest loost ei võida mitte keegi peale meie konkurentide ning ajakirjanduse, kes saab hulgaliselt klikke. See lugu ei puuduta otseselt valdavat enamust erakonna liikmeid, aga kaudselt saavad pihta kõik. Just erakonnana.

Aitab! Aitab ussitamisest ja vastuussitamisest. Aitab linnulaulust ja spindoktoritest. Täna, nüüd ja praegu on vaja tõmmata joon vahele!

Nobeli rahuauhinna laureaat Shimon Peres on öelnud kuldsed sõnad: «Me ei saa muuta minevikku, aga me võime muuta tulevikku.» Praegu on see aeg, kus nendest sõnadest lähtuda, kui me ei soovi erakonna allakäiku. Meie vastased ei ole meie sees, vaid erakonnast väljaspool. Üksteise kõride kallal närides me valimisi ei võida. Reformierakond peab olema see jõud, kes tutvustab uusi ja julgeid ideid, kuidas Eestit edasi viia.

Kindlasti olen ka mina viimase 11 kuu jooksul teinud vigu. Tunnistan. Aga mul on soov tähistada 2019. aasta märtsis koos teie kõigiga valimiste võitu. See on võimalik ainult ühtse meeskonnana läbi tugeva pingutuse. Kaevikusõda peab lõppema. Me peame kogu erakonnale näitama eeskuju. Kui oleme valmis üle olema isiklikest solvumistest ja pettumustest, oleme valmis ka järgmised valimised võitma. Mina olen.»

Postimees kirjutas tänases lehes, et Reformierakonnas mulksub suur tüli. Ühel pool on erakonna juhtkond eesotsas Hanno Pevkuriga, teisel erakonda enda võimusesse tagasi ihkav Kristen Michal. Märgid näitavad, et erakonna uueks juhiks tahetakse kombineerida Kaja Kallast.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles