Pildid ja video: Luganskis ilmusid võimuvõitluse tõttu tänavatele raskerelvastuses rohelised mehikesed (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võimuvõitlus niinimetatud Luganski Rahvavabariigi liidri Igor Plotnitski ja okupeeritud ala vallandatud siseministri Igor Korneti vahel kiskus eile nii tuliseks, et tänavatele ilmusid märgistamata vormides sõdurid ja sõjaväetehnika. 

Luganski kohaliku meedia teatel vabastas Plotnitski Korneti esmaspäeval ametist, kuid viimane keeldus lahkumast.

RFE/RLi teatel toimetati okupeeritud Luganski keskel asuva endise siseministeeriumi hoone juurde soomussõiduk, relvastatud võitlejad, osadel kaasas granaadiheitjad.

«Luganskis käib praegu sõjaväeinvasioon. Näib, et «keegi» tahab olukorra taas kontrolli alla saada,» säutsus Saksa uudistekanali Bild reporter Julian Roepke. Tema üles laaditud kohalike elanike filmitud videost on näha linna saabumas suurt sõjaväekonvoid, mis on tõenäoliselt pärit Donetskist.

Ukraina president Petro Porošenko kutsus seoses olukorra teravnemisega kokku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sõjakabineti istungi. Istungil kuulati ära jõuametkondade juhtide ettekanded ja anti käsk teavitada Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlusmissiooniga kaudu olukorrast lääneliitlasi.

«Riigipea kuulas ära kohalolnud jõuametkondade juhtide ettekande viimastest sündmustest, sh Vene tankide Ukraina piiri ületamisest Luganski oblastis, samuti sisside provokatsioonide sagenemisest,» edastas presidendi pressiteenistus eileõhtul.

President andis relvarahu ühise kontrolli- ja koordineerimiskeskuse Ukraina esindajale ülesande elavdada koostööd OSCE vaatlusmissiooniga, et teavitada lääneliitlasi.

«Ukraina sõjaväelased on valmis seoses Vene sõjaväelaste hulga suurenemisega, samuti palgasõdurite elavnemisega igasuguseks sündmuste arenguks ja rahumeelse elanikkonna julgeoleku tagamiseks,» rõhutas Porošenko.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles