Keila haigla skandaalne juht vabastati ametist

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla.
Keila haigla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna vabastas Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH)  juhatus Keila järel- ja hooldusravi kliiniku juhataja kohustest ajakirjanduses ebapädevas ja julmas käitumises süüdistatud kliiniku juhi Andres Peri.

«Tulenevalt Keila haiglaga seonduva uurimisel ilmnenud asjaoludest tunnistas PERHi juhatus kehtetuks korralduse, millega dr Andres Peri oli määratud järel- ja hooldusravi kliiniku juhi kohusetäitjaks ning otsustas välja kuulutada avaliku konkursi uue kliinikujuhataja leidmiseks,» märgitakse PERHi pressiteates.

Täna toimunud nõukogu erakorralisel koosolekul informeeris juhatus otsusest ka haigla nõukogu.

Haigla nõukogu tegi juhatusele ettepaneku suhelda Eesti Patsientide Esindusühinguga ning ootab komisjoni töö lõplikku aruannet 19. maiks, misjärel informeeritakse avalikkust ka selle põhijäreldustest.

Varem karistatud altkäemaksu võtmise eest

PERHis moodustati aprilli alguses komisjon, mille eesmärk on saada vastused mitmele meedias kajastatud küsimusele.

«Kas 6. aprilli ETV saates «Pealtnägija» kajastatud Valve Roosalu ravimisel on tehtud ravivigu (eksitud tõenduspõhise meditsiini meetodite rakendamisel) või õendusabi vigu; kas antud juhtumil on tegemist hoolimatu suhtumisega patsienti; kas personal on eksinud käitumise osas?» loetles PERHi kommunikatsioonijuht Inga Lill möödunud nädalal Postimehele.

«Kuna viimase kuu jooksul on laekunud täiendavat infot Keila haiglas toimunu kohta, siis paluti komisjonil kontrollida ja arvestada ka seda oma töös ja järelduste tegemisel. Seoses sellega pikendati sisejuurdlust läbi viiva komisjoni tööd 19. maini,» lisas Lill toona.

Aprilli alguses ja ka möödunud kolmapäeval tegi Andres Perist pikema loo ETV saade «Pealtnägija».  Saates toodi välja, kuidas Keila haiglasse ravile toodud eaka naise lähisugulased süüdistasid personali hoolimatuses. Eaka patsiendi sugulase sõnul haiglas patsientidest ei hoolita, neid sõimatakse pidevalt, palatiuksed pannakse kinni ja ruume ei tuulutata. Saatelõigust ilmnes, et patsientidele palatisse paigutatud hädaabinupud tegelikult ei tööta ja nendega ei ole võimalik häda korral haiglatöötajat välja kutsuda.

Möödunud kolmapäeval kirjeldas «Pealtnägija» taas Keila haiglas toimuvat. Ühe eaka patsiendi sugulase sõnul varastati vanuri haiglas viibimise ajal ema pangaarvelt kokku 16 200 krooni. Viimane summa oli välja võetud pärast patsiendi surma. Patsiendi tütar tegi politseile avalduse, algatatud kriminaalasi raha varast tuvastada ei suutnud. Ühe patsiendi sugulase sõnul nõudis Keila haigla juht Andres Peri ka eaka patsiendi haiglasse jätmise eest 4000 krooni ja konjakipudelit.

Varem Lõuna riigikaitse osakonna arstliku komisjoni esimehena töötanud Peri sai juba 2005. aastal kriminaalkorras karistada selle eest, et võttis aastate jooksul 17 kutsealuselt kokku 50 000 krooni altkäemaksu fiktiivsete vabastuste eest.

Peri ise õigustas oma teguviisi toona väikese sissetulekuga ja sai karistuseks viieaastase vangistuse, millest ta reaalselt pidi ära kandma kaks kuud.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles