Vangerdused Tammekas teenivad laiemat eesmärki

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadise karikafinaali eel jagasid Mario Hansi (paremal) ja Kaido Koppel võrdsete peatreeneritena kommentaare, uuel hooajal on pealikuks Koppel üksi. Hansist saab Tammeka noortetöö juht.
Kevadise karikafinaali eel jagasid Mario Hansi (paremal) ja Kaido Koppel võrdsete peatreeneritena kommentaare, uuel hooajal on pealikuks Koppel üksi. Hansist saab Tammeka noortetöö juht. Foto: Kristjan Teedema

​Teisipäeval andis JK Tammeka teada, et lõppenud hooajal esindusmeeskonna meistriliigas seitsmendale kohale tüürinud peatreeneritandemist Kaido Koppel ja Mario Hansi jääb uueks hooajaks alles  üks. Meeskonna ainuisikuliseks lootsiks sai Koppel, Hansi asub aga ametisse klubi noortetöö juhina.

Tammeka tegevjuht Kristjan Tiirik rõhutas, et Koppeli ja Hansi pühendumisele ega tööle ei ole klubil midagi ette heita. Otsuse tingis see, et klubi soovib teha noortetöös kvaliteedihüppe.

Noortetöö huvides

«Eelmise aasta alguses lõime noortekomisjoni, mille ülesanne on treeningute ja kogu noortesüsteemis toimuva jälgimine. Kuid analüüs näitab, et see ei toimi päris nii, nagu klubi tahaks,» rääkis Tiirik. 

Seetõttu otsustati luua eraldi noortetöö juhi ametikoht. «Et asjad paremini toimiksid, on vaja inimest, kes külastab regulaarselt treeninguid ja jälgib, et ellu viidaks ühtset metoodikat. Mario Hansi oli selleks parim kandidaat,» selgitas Tiirik.

Värskuse huvides on vahepeal mõistlik suurest jalgpallist hinge tõmmata, ütles Mario Hansi.

Mario Hansi ise rääkis, et oma uut rolli ei piiraks ta üksnes noortetööga, vaid ta näeb end tegutsemas laiemalt, alates kõige noorematest treeningurühmadest kuni esindusmeeskonna ja kontorini välja.

«On tähtis, et klubi järgiks identiteeti ja põhimõtteid, millesse usume me ise, meie toetajad, kuid ka need inimesed, kes võib-olla veel jalgpalliusku ei ole,» ütles Hansi.

Ta lisas, et on olnud esindusmeeskonnaga seotud kolm aastat (lisaks peatreenerina ka abitreenerina – toim) ning tundis, et värskuse huvides on vahepeal mõistlik suurest jalgpallist hinge tõmmata.

Tuumik jätkab

Uuel hooajal peatreenerivastutuse ainuisikuliselt oma õlule võttev Kaido Koppel mainis, et iseenesest ei tulnud asjade selline käik väga ootamatult, sest juba varem oli juttu olnud, et Mario Hansi tahaks ka noortetöö arengusse panustada. «Aga et ta saab noortetöö juhiks, selgus muidugi alles viimasel ajal,» lisas ta.

Esindusmeeskond koguneb pärast puhkust treeningutele 18. detsembril ning Koppel on mängijatega juba arenguvestlused maha pidanud, et selgitada, mis plaanid neil on. 

Senine tuumik soovib jätkata, vaid kapten Kaarel Kiidron pole veel kindlat jah-sõna öelnud.

Abitreenerina asub ametisse kunagine Tammeka mängija, viimati JK Welco peatreenerina tegutsenud Siim Valtna. Kaido Koppel märkis, et on Valtnaga kokku puutunud koolitustel ning kindlasti on ta pädev ja ambitsioonikas treener.

Omapärase faktina võib aga välja tuua selle, et Koppelil ja Valtnal on olnud ka õpilase ja treeneri suhe: nimelt pidas Kaido Koppel 2014. aastal kaks mängu Welco duubelrivistuses, mille peatreener oli toona just Siim Valtna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles