Mel Gibson: Weinsteini skandaal on nagu luud, mis pühib Hollywoodi puhtaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mel Gibson
Mel Gibson Foto: Phil Loftus/Capital Pictures/Phil Loftus/Capital Pictures/Scanpix

Näitleja Mel Gibson võttis sõna Hollywoodi seksiskandaalis, mis esimesena tabas produtsent Harvey Weinsteini, kes väite kohaselt kasutas aastakümneid näitlejannasid seksuaalselt ära ja ka vägistas neid.

61-aastane Gibson lisas, et Weinsteini sknadaal on nagu luud, mis pühib Hollywoodi lõpuks aastakümnetepikkusest saastast puhtaks, edastab The Guardian.

Mel Gibson
Mel Gibson Foto: Niall Carson/PA Wire/PA Images/Scanpix

«Hollywoodis oli juba mõnda aega enne Weinsteini skandaali puhkemist tunda, et kohe tuleb plahvatus. See tuli ja siis hakkas välja voolama kõike, mis aastate jooksul varjus kogunenud oli. Valgus jõudis neisse paikadesse, mida varjati. Seda võib võrrelda ka voolava veega, mis viib prahi kaasa ja jätab puhtuse.  Tegemist on valusa protsessiga, mis puudutab paljusid, kuid valu näitab, et paranemine on alanud,» sõnas staar.

Oscari võitjast näitleja ja režissöör Gibson, keda on varasemal ajal süüdistatud rassismis, antisemitismis ja naisepõlguses, võttis Weinsteini teemal sõna oma uue jõulufilmi «Daddy’s Home 2» esitlemisel.

Mel Gibson
Mel Gibson Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS/SCANPIX

Gibson jäi kümme aastat tagasi Los Angelese politseile joobes juhtimisega vahele ning ta kaotas pikaks ajaks juhtimisõiguse. «Daddy’s Home 2» on üle aastate ta esimene film.

Gibsoni endine kallim, venelannast muusik Oksana Grigorjeva andis ta 2011. aastal kohtusse, süüdistades staari vägivallas. Kohtudokumentide kohaselt ähvardas Gibson naise tappa ning Grigorjeva sai kohtu kaudu Gibsoni vastu tõkendi.

Gibsoni kõige kuulsam antisemitismijuhtum leidis aset 2006. aastal kui politsei pidas ta Californias Malibus joobes juhtimise eest kinni. Ta süüdistas siis juute nii enda kui kogu maailma probleemides. Ta anti kohtu alla ja sai joobes juhtimise eest karistada.

Gibson sõnas hiljem, et tema eesmärgiks ei olnud juute solvata, samuti ei ole ta antisemiit.

Pärast Gibsoni kummalisi sõnavõtte lõpetasid mitmed stuudiod temaga koostöö

Mel Gibson
Mel Gibson Foto: Phil Loftus/Capital Pictures/Phil Loftus/Capital Pictures/Scanpix

Harvey Weinsteini süüdistab umbes 50 naist seksuaalses ahistamises ja vägistamises. Weinsteini sõnul ei ole ta seksuaalkiskja, vaid naised olid temaga vabatahtlikult.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Globe Photos/Globe Photos/Sipa USA/Scanpix

Mõni aeg pärast Weinsteini skandaali lahvatamist tabas seksuaalse ahistamise skandaal ka näitleja Kevin Spaceyt, kes tunnistas avalikult, et on gei. 

Netflixi menuasri «Kaardimaja» lõpetas Spaceyga koostöö ning Ridley Scott vahetas oma uues filmis «All the Money in the World» Spacey Christopher Plummeri vastu.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles