Jaak Juske Põhja-Tallinna istungi järel: IRL reetis opositsiooni kokkulepped

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna linnaosakogu avaistung.
Põhja-Tallinna linnaosakogu avaistung. Foto: Maksim Rogalski

Kolmapäeval kokku tulnud Põhja-Tallinna linnaosakogu valis esimeheks Andrei Birovi ja kiitis heaks Raimond Kaljulaidi kandidatuuri Põhja-Tallinna vanema ametikohale. Opositsiooni kuuluva sotsiaaldemokraadi Jaak Juske arvates reetis IRL sõlmitud kokkulepped.

Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse pressiteates märgitakse, et nii Kaljulaid kui ka Birov said 12 poolthäält – seda vaatamata asjaolule, et Keskerakonnal on 21-liikmelises linnaosakogus 10 häält ehk vähemus.

Opositsiooni kandidaat linnaosakogu esimehe kohale – reformierakondlane Yoko Alender – sai salajasel hääletusel 8 häält. 

Põhja-Tallinna linnaosakogu esimehe asetäitja ametikohale esitati samuti kaks kandidaati, mõlemad opositsioonist: Jaak Juske (SDE) ja Peeter Võsu (IRL). Valituks osutus Võsu, kes sai 12 poolthäält. Jaak Jusket toetas 9 linnaosakogu liiget.

Juske kirjutas hiljem Facebookis, et kui veel keegi kahtles, kas IRL teeb Keskerakonnaga Tallinnas koostööd, siis tänane Põhja-Tallinna linnaosakogu avaistung ei jätnud kahtlust. «IRLi saadikud reetsid opositsiooni kokkulepped, saades vastutasuks aseesimehe koha. Jõudu!» avaldas Juske nördimust.

Tallinna volikogu IRLi fraktsiooni juht Riina Solman teatas Postimehele, et sel korral oli erakonnal tõesti kokkulepe nii SDE kui ka Reformierakonnaga esimeeste ja aseesimeeste osas Tallinna linnaosakogudes. «Edastasime kokkuleppe ka oma liikmetele Põhja-Tallinna linnaosa halduskogus,» märkis Solman. «Midagi läks viltu, mis täpselt juhtus, selgitame võimalikult kiiresti välja ja klaarime selle olukorra.»

«Esmase tagasiside põhjal teame, et IRLi Põhja-Tallinna liikmete tunded Yoko Alenderi osas, kes käitus mõni aasta tagasi väga inetult ja reeturlikult IRLi suunal, ei olnud soojad – inimestel oli emotsionaalselt keeruline tema poolt hääletada,» lisas Solman. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles