Vaktsineerimisvastaste foorumi administraatori varjunime tagant koorus välja üllatus (50)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstal.
Süstal. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Vaktsineerimise skeptikute foorumis kohtab nii MMSi skandaalist tuttavaid nimesid kui ka soliidse positsiooniga inimesi. Vast kõige suurem üllatus on, kes peidab end foorumi administraatori varjunime Pille Triinuke all. Tavaelus on ta Pille Ilves, kes juhib juba aastaid Eesti Patsientide Esindusühigut ehk kes on ise tervishoiuvaldkonna inimene, avalikustas ETV saade «Pealtnägija».

Ilvese väitel hoiavad paljud arstid patsiente vaktsineerimise küsimuses infosulus ega teavita võimalikest tüsistustest ja kõrvalmõjudest, ehkki ka seadused seda otsesõnu nõuavad.

Patsientide esindusühingu juhi sõnul ei ole ta otseselt vaktsiinide vastane, vaid pigem rahva advokaat. Samas öeldakse ühel vaktsiinivastasel leheküljel, mille üks haldajatest ta on, otse: vaktsineerimine on Vene rulett ohtlike kõrvalmõjudega.

«Pealtnägija» huvi peale lehekülg teisipäeval suleti.

Ilves rõhutab eriti papilloomiviiruse vastase HPV-vaktsiini ohtlikkust. Selle väite lükkab aga perearst ja Tartu ülikooli peremeditsiini õppetooli juht Marje Oona otsustavalt ümber. Oona sõnul on uuritud, kas vaktsineeritud tüdrukute nõrkuse- ja minestamisseisundid olid seotud vaktsiiniga või mitte ning selgus, et seos võib olla üliväike.

Kommentaarid (50)
Copy
Tagasi üles