Ossinovski veduritehase käive tegi üheksa kuuga suure kasvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski.
Oleg Ossinovski. Foto: Eero Vabamägi

Oleg Ossinovski veduritehase Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca (DLRR) käive kasvas tänavu üheksa kuuga 44,8 protsenti 16,2 miljoni euroni, samas kui kahjum vähenes 18 protsendi võrra 2 miljonile eurole.

Ettevõtte juhatus teatas, et perioodil eksporditi tooteid kaheksasse riiki ning ekspordi koguväärtus oli 14,7 miljonit eurot, ehk 2,4 korda enam kui mullu samal ajal. Peamised eksportturud olid Eesti, Leedu, Poola ja Soome, kuid ka Venemaa, Valgevene, Kasahstan ja Usbekistan.

Ettevõtte teatel tulenes kahjum töökoormuse vähenemisest esimeses kvartalis. Teises ja kolmandas kvartalis see paranes, kuid viivitused osade tarnel aeglustasid töid. Praegu tegutseb ettevõte aga täisvõimsusel.

Börsiteates märgiti ka, et 23. oktoobril tegi DLRR-i Eesti aktsionär OÜ Lokomotiiv Investeeringud DLLR-i aktsiatele kohustusliku ülevõtmispakkumise. Pakkumine tehti kooskõlas 17. oktoobril Läti finantsjärelevalve otsusega. Pakkumise kohaselt on ühe aktsia hind 0,44 eurot.

DLRR-i aktsiad on noteeritud Nasdaq Riia börsil.

DLRR-i suurimad aktsionärid on Ossinovski firmad Skinest Rail 47,97 protsendiga ja Spacecom 25,27 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles