Video: Londoni politsei uurib teist Kevin Spacey vastu esitatud seksuaalse ahistamise süüdistust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: David Cheskin/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti meedia teatel uurib Londoni politsei ameeriklasest näitleja Kevin Spacey vastu esitatud teist süüdistust, mille kohaselt ründas see staar 2005. aastal Londonis Lambethis seksuaalselt meest.

Politsei kinnitas ajakirjanikele, et neile esitati ühe isiku poolt kaebus, et 12 aastat tagasi sattus ta seksuaalrünnaku ohvriks.

Londoni politsei ei nimetanud Spacey nime, kuid meedia andmetel on tegemist nimetatud staariga, kes oli ajavahemikul 2004–2015 Londoni Old Vici teatri kunstiline juht.

Old Vici teater Londonis
Old Vici teater Londonis Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Uurijate teatel on neil andmeid, et see isik pani 2008. aastal Lambethis toime veel teise seksuaalrünnaku. Selle uurimine käivitati juba oktoobris. 

Selle  juhtumi puhul kinnitasid nii USA kui Briti uurivad ajakirjanikud, et tegemist on Spaceyga.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: /imago/Rideaux-PicturePerfect/Scanpix

«Mõlemat juhtumit uurivad seksuaaluritegude osakonna uurijad,» edastas Londoni politsei.

Old Vici esindajate teatel on neile teada vähemalt 20 juhtumit, milles kahekordne Oscari võitja Spacey ahistas mehi. 14 juhtumil esitasid ohvrid politseile seksuaalse ahistamise kohta avalduse.

Old Vic käivitas oma siseuurimise möödunud kuul pärast seda, kui 46-aastane näitleja Anthony Rapp teatas, et Spacey ahistas teda, kui ta oli vaid 14-aastane ja staar oli 26-aastane.

Anthony Rapp
Anthony Rapp Foto: Dennis Van Tine/starmaxinc.com/Starmax/PA Images/Scanpix

Old Vici andmetel leidis osa seal teatris teada olevatest seksuaalsete ahistamiste juhtumitest aset 1990. aastate lõpus ja 2000. aastate alguses ning need ei ole seotud Spaceyga.

Spaceyga juhtumid algasid 2004. aastal, mil ta asus seal tööle. Siis teatris töötanute sõnul kasutas kuulus mees oma positsiooni ära ja pani neil oma ähvardustega suu lukku.

Spacey kaotas pärast ahistamiskandaali lahvatamist töö Netflixi menuseriaalis «Kaardimaja», kus ta mängis manipuleerivat poliitikut Frank Underwoodi, kellest sai USA president.

Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey Foto: David Giesbrecht/AP/Scanpix

Netflixi teatel lõpetasid nad Spaceyga igasuguse koostöö ja sarja kuues hooaeg jääb viimaseks.  

Lisaks asendas režissöör Ridley Scott juba oma valmis filmis «All the Money in the World» Spacey Christopher Plummeriga. Väidetavalt tahtis Scott kohe Plummerit, kuid produtsendid sõnasid, et peaosa peab mängima natuke kuulsam näitleja.

Kevin Spacey(vasakul) ja Christopher Plummer
Kevin Spacey(vasakul) ja Christopher Plummer Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX

Spacey ega ta esindaja ei ole seksuaalse ahistamise süüdistusi ja Londoni politsei käivitatud uurimist kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles